Мъж, убил жена си с патрони за дивеч: Бе много красива, но ми изневеряваше!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:32 / 18.01.2016
4914
12 години и 8 месеца затвор даде Окръжен съд-Пловдив на 58-годишния Юмер Юмер. Мъжът беше признат за виновен в предумишлено убийство на съпругата си Сейдегюл.

"Много съжалявам за станалото. Да можех аз да съм мъртъв, не тя. Много я обичах, беше много красива, но бях убеден и знаех, че ми изневерява" каза пред съда в последната си дума Юмер Юмер и се разплака.

Юмер бе предаден на съд за това, че на 15 април 2015 г. в землището на с. Мало Крушево, общ. Хисаря, е умъртвил съпругата си Сейдегюл Юмер, на 43 г., като деянието е извършено предумишлено.

Сейдегюл и Юмер имали дългогодишен брак и двама синове. Обвиняемият болезнено ревнувал съпругата си и я подозирал в изневери. От 2013 г. двамата работели като овчари в Мало Крушево.

Юмер се съмнявал, че жена му имала връзка с мъж от стопанството. В началото на 2015 г. двамата се разделили - съпругата се прибрала в родното си място в Силистренско, а Юмер заминал за с. Цар Асен, обл. Пазарджик.

Месец по-късно той се обадил на Сейдегюл и поискал тя да се върне при него. Казал й, че в противен случай ще се обеси, защото бил изпаднал в депресия. Приготвил въже в обора, но единият от синовете му го видял и му попречил да стори замисленото.

Юмер често се обаждал и в стопанството в с. Мало Крушево, за да установи дали Сейдегюл се е върнала. В началото на април 2015 г. разбрал, че тя отново е започнала работа там.

Юмер притежавал ловна пушка "ИЖ 58", 16-ти калибър, с валидно разрешително до 2017 г., издадено от полицията. Той обаче не съхранявал оръжието и боеприпасите в неподвижно закрепена метална каса по постоянен адрес въпреки предупрежденията.

На 15 април 2015 г. обвиняемият взел пушката си, трийсетина патрона за едър дивеч и бинокъл. Наел шофьор да го закара до с. Мало Крушево. Там видял как съпругата му излязла пред овчарника и се целунала с мъж от стопанството.

Промъкнал се през храстите, съборил я на земята и започнал да я рита. Свидетел подал сигнал на тел. 112 и се опитал да се намеси и да я защити, но обвиняемият го заплашил с насочена пушка.

След това Юмер се прицелил в корема на съпругата си и стрелял. Тя паднала на земята, а той я прострелял втори път в гърдите. Сейдегюл починала на място от огнестрелните наранявания.

Юмер направил опит да се самоубие, причинил си две наранявания и бил изпратен за лечение в болница. Според заключението на съдебно-медицинска експертиза той е в състояние да участва в наказателното производство като обвиняем.

Мотивът за извършване на престъплението е ревност.

Юмер се призна за виновен. По делото бяха извършени медицински, химически, психиатрична и психологическа експертизи.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забраниха продажбата на алкохол в "Централен" в изборния ден
Нов завод до Пловдив на първия китайски инвеститор в областта на ...
ГЕРБ закри предизборната кампания в Пловдив
Иван Петков: Не трябва да позволяваме на въшни фактори да определ...
Вики Радева: Нека да не позволим всичките усилия на г-н Борисов т...
Танер Али: Огромно е вълнението да представлявам пловдивчани – св...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).