Момчета с "бензин в кръвта" подлудиха Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (37)
09:00 / 08.07.2016
25857
Увеличение на нерегламентираните състезания с коли и мотори в Пловдив през летните месеци, отчитат от Пътна полиция. Жителите на града масово подават сигнали за нелегалните гонки, които се провеждат по всички големи улици и булеварди в тъмната част на денонощието, съобщава БНТ.

Според любители на високите скорости една от причините за зачестилите състезания по улиците е липсата на легална писта до Пловдив. Най-близката писта е на 30 километра, в съседната община Калояново.

В началото на годината Георги Стефанов снима филм за среднощните улични гонки. Целта му е да покаже на младите хора на какъв риск излагат живота си. Казва, че въпреки опасността, безумията по улиците в Пловдив продължават.

"Дори и вкъщи се чуват. Понякога във вечерните часове, в малките часове на денонощието се чуват така доста силни звуци, рев от двигатели", каза Георги Стефанов пред камерата на националната телевизия.

Според него липсата на легална писта за състезания в Пловдив е причина за среднощните надбягвания в града. Нерегламентирани гонки с автомобили се провеждат по всички по-големи улици и булеварди в Пловдив, казват очевидци. "Кукленско шосе" е едно от тези места.

"През летния сезон се наблюдава увеличение на така наречените нерегламентирани състезания. Това е голям проблем, тъй като се повишава рискът от възникване на пътнотранспортен травматизъм", каза говорителят на КАТ "Пътна полиция" - Пловдив инспектор Ботьо Гиргинов.

Риск има и за зрителите на среднощните гонки. Много често те не осъзнават опасността, ставайки част от състезания с конструктивно променени автомобили, често неотговарящи на изискванията на закона.

В Пловдив има ранени и загинали участници в нелегални състезания, по чиито случаи работи прокуратурата, уточняват от полицията. Заради образуваното производство и разследване данни за момента не могат да бъдат оповестени.


Виж коментарите (37)

Още по темата (88):
15.04.2024 Участници в организирани гонки видяха приближаващи униформени, МВР остана с пръст в устата
08.04.2024 Пловдивската полиция показа мускули
13.09.2023 Шумът от мотори - най-големият терор за пловдивчани
31.07.2023 Шумни мотори продължават да тормозят пловдивчани
26.06.2023 Пловдивчанин за гонките: Въпрос на време е да има жертви
11.06.2023 Притеснителен сигнал: Докога ще застрашават живота ни в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).