ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мобилните оператори убеждават кмета колко са безвредни антените
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:31 / 12.07.2010Коментари (14)5768
© Plovdiv24.bg
Среща с кмета са потърсили трите мобилни оператора веднага след като подписа заповедта за демонтаж на 99 антени, намиращи се в радиус до 300 м от учебни и здравни заведения, детски градини, ясли и библиотеки.

"Готов съм да ги приема, но са закъснели поне седем години с доказването, че са базовите им станции са безвредни", коментира Славчо Атанасов пред журналисти, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Още по онова време в отделни блокове в "Тракия", където тогава бил кмет, започнали да назряват протестите. Вместо да успокоят общественото мнение, мобилните оператори, увлечени в своите печалби, не обърнали внимание на проблема и той станал толкова голям, че трябвало и Общинският съвет да вземе решение по въпроса. 

Операторите предупреждавали, че махнат ли санкционираните антени, които според тях били абсолютно безопасни, можело да се получи срив във връзката, а кметът е готов да съдейства за намирането на алтернативни варианти.

"При мен са идвали хора с официално издадено медицинско, в което като причина за високо кръвно или сърцебиене се посочва точно вредното влияние на антените. Много трудно обществеността ще бъде убедена в тяхната безопасност", обясни Атанасов.

180 е общият брой на базовите станции в града - 90, 50 и 40 на трите оператора, като първият трябва за демонтира 55, а другите два - 18 и 26.



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 59
01.06.2023 »
12.04.2022 »
21.03.2022 »
17.03.2022 »
12.03.2020 »
31.07.2019 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
..и за GSM-ите не е лошо човек да си замери сам за себе си за да е сигурен има вече такива уреди - Индикатор за електромагнитни полета се казва. ако премерите ще разберете , че до самия GSM апарат нещата не са много розови... има и апарати които излъчват повече , други по-малко.. зависи и в какъв режим се пускат , интернет трафика към тях и т.н. ако Ви се вижда скъпо устройството - можете да си го вземете няколко души, но тогава всеки ще знае за мястото където живее и устройствата , които си купува дали са ОК
0
 
 
Моя малък 3 годишен кръщелник отключи левкимия точно поради факта че в съседния двор има антена на мтел/хитрия съсед позволил антената да е в двора ми срещу 300 лв месечно жалкото е че и той има 2 деца да са му живи и здрави/ Лекарите са категорични че това е причината детето да е стакава диагноза.Убииствено е да гледаш как се мъчи една невинна душичка...Самоче с мтел как да се пребориш опитахме не се получи...осве да му за палим антеаната с къщата на комшйята
0
 
 
Тъжно ми става като чета такива коментари, тъжноооо, направо ми се плачка! Сега, искам като всички много разбирате от електромагнитни вълни и далекосъобщителна техника да ми обясните как точно убиват тия антени, как причиняват рак и как причиняват болка по ухото, по мадето под мишницата и тн. Инженери ли сте, лекари ли сте. Голямо гърло иначе "Сакън, вредни са, децата ни,,,," глупости на търкалета. Най е жалко като се излага човек и сам не може да си види простотията. Законите на физиката не позволяват такива блянове като две антени извън града, за да сме здрави. Ако можеше без антени сички оператори щяха да ги дадат за скрап на секундата, защото тва е скъпа техника, която изисква поддръжка. Цялата идея за мобилен (в случая клетъчен) телефон е базирана на това, да има много антени навсякъде, които излъчват с много малка мощност (30 вата е една секторна антена, а една концертна радиостанция или телевизия е 3000 вата и нагоре). Ако нямаше антени наблизо, телефоните нямаше да се побират в ръка, а щяхме да си ги влачим в количка, защото ще трябва да имат мощни предаватели, за да ги чуе базовата станция. Има хора от тия чалнатите дето ги били облъчвали, които смятат че 112 можело да се набира и без обхват. Как тогава става връзката бе чеда проклети?! С Божията помощ ли? Ако се измери полето на 5 санта от антената естествено, че ше е над нормите, ама те нормите са за хора дето са долу по улицата или в отсрещния блок на десетки метри. Само гламавите ше идат да се прегръщат и целуват с антената. Освен това тия антени са направени да излъчват в определена посока (не надолу към ваща панелка), и са много прецизни уреди, защото трябва да се вместват в точно определена честотана лента, и да не се заглушават една друга. Много знания и труд са хвърлени, за да работят много добре и хората, които ги правят учат с години за това. А като има 220 волата в контакта що не ходите да бъркате да ви тресе чичко ток, а! Пак е страшно опасно, направо да си умреш. А има по 10 контакта във всяка къща. Аз предлагам да се оплачем някъде в тази държава, да се забранят контактите, за да не умират децата ни! Ама роби ше си останем завинаги 500 години малко са ни били, явно ни е кеф да ни е зле. Вместо с цялата ви тая злоба да се надигнете с/у някой РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩ проблем, като корупцията в управлението по всички е тажи, вие сте тръгнали като тъпи патки. Четете книжки и мислете, че лошо ни се пише...
+1
 
 
Мобилните оператори убеждават кмета колко са безвредни антените Според мен не кмета трябва да убеждават ,а хората всички знаем колко лесно може да бъде убеден нашия кмет-$
-1
 
 
Определено са много полезни в Европа ги има на хапчета имат големи свойства ,антиканцерогенни ,омега 3 антиоксиданти ,атнигрипали ,раширяват кръвоностните съдове имат голям ефект срещу Паркенсон,простата спомагат и за бъбреците, Алцхаймер ,вътрешна еморахиа ,зъбобол ,натъртено счупено. Нямат двоен ефект и са безвредни като мухите и комарите.
-1
 
 
абре хора поне от 10 години използвате мобилни телефони,че и повече.Какво сега всички взеха да лаят по антените след като сме били облъчвани толкоз години вече?Освен това ако не знаете че и самият мобилен телефон е вреден-имаше някакви изследвания къде не трябва да се държи.На повечето от нас е шибнат в някой джоб.То и говоренето по него е вредно увреждало мозъка така че... дай да не ползваме мобилни телефони :)
-1
 
 
Антени не може, но фармацевтичен завод - може. Дори, вместо на 5 км. от града /по закон/- долепен до училище!
на 12.07.2010 г.
+1
 
 
08.07.2010 Кметска заповед сваля 99 опасни антени от покриви.Пловдив чака до-ко-га
-2
 
 
Абе не знам как цитирате как било в целия свят, обаче аз с очите си съм виждал в университет в САЩ да има монтирана клетка и едва ли е единствения случай.
+4
 
 
Антените са вредни с облъчванията си ,доказано е отдавна. Просто става въпрос за пари,както винаги!!! Трябва да бъдат махнати,не само тези в града,но и в населените места около него.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: