Много важна информация за абитуриентските балове в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
19:45 / 23.05.2017
14865
МВР Пловдив излезе с много важна информация във връзка с протичащите тези дни абитуриентски балове, която Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

От страна на ОД МВР Пловдив са взети необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението и недопускане на престъпления от общ характер по време на абитуриентските балове и тържествата по случай 24 май. Проведени са срещи с училищните ръководства, представители на местната власт, управители на заведения и частни охранителни фирми, за съгласуване на съвместните действия и набелязване на конкретни мероприятия. 

Осигурено е засилено полицейско присъствие в районите на училищата при изпращане на зрелостниците. Извършени са проверки на увеселителните заведения (ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други), като специално внимание е обърнато на пропускателния режим за недопускането на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества, които биха предизвикали нарушения на обществения ред.

Проверките са осъществени в тясно взаимодействие със структурите на РДПБЗН, Областната дирекция по безопасност на храните и други компетентни институции. Завишен е контролът по пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства. В рамките на традиционната превантивна кампания "Абитуриенти" и във връзка с очакваната интензивност на движение на МПС е създадена организация за осигуряване безопасността на движението.

Екипи на сектор "Пътна полиция" ще патрулират в районите около училищата и заведенията и при необходимост ще регулират възлови кръстовища, където ще преминават автомобилите с абитуриенти. По време на осъществявания стриктен контрол за недопускане на пътни произшествия и спазване на Закона за движение по пътищата ще се използват мобилни видео системи, технически средства и информация от Общинско предприятие "Контрол и организация на транспорта" в Пловдив. След обработване на събраните материали ще се вземат предвидените в закона санкции спрямо всички нарушители.

Виж коментарите (0)

Още по темата (324):
03.04.2024 Рени запя на живо "Като птица съм свободна" в двора на елитно училище в
Пловдив
02.04.2024 Под звуците на рок ученици поканиха любим учител на бала
02.04.2024 Пловдивчанин иска да помогне на абитуриент
01.04.2024 Когато класната им ги видя, остана без думи
01.04.2024 Ученици направиха чудесна изненада за любимата си класна
31.03.2024 Учители от Френската нямаше как да откажат такава покана за бал
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).