Много грозна случка в градския транспорт на Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (18)
09:01 / 21.03.2018
65568
Станах свидетел (впоследствие се превърнах и в участник) на много грозна случка в градския транспорт на Пловдив в автобус номер 17. Така читателка на Plovdiv24.bg започва разказа си пред нашата медия: "Тъй като не можах да открия тематична връзка с Общината, нито успях да се свържа с фирмата-превозвач, реших да пиша на вас. На 15 март около 11:00 часа преди обед се качих в автобус номер 17 от спирката пред детската градина в кв. "Прослав". Това е трета или четвърта спирка от началото на маршрута на въпросния автобус. Кондуктор нямаше, шофьорът пушеше, говореше по телефона и тъй като и двете му ръце бяха заети с по-важни неща - позволяваше си да пуска волана и да управлява рейса, подпирайки кормилото с крака отдолу.

Едно от момичетата, които се качиха с мен, се опита да си купи билет от него - той я игнорира и се повозихме така донякъде. На спирката след Гребната база спря (преди това изхвърли фаса си през прозореца), за да отиде по малка нужда на 5-10 метра от возилото, като отлично се виждаше в гръб, а окъснялата кондукторка се качи от същото място, помота се минута-две и дойде да ме попита дали съм там за билети. Ами, не, за домати дойдох. Както и да е, продължихме си по пътя, но след спирка-две се качиха две възрастни дами, на които внимание беше обърнато след дълго чакане.

Едната си позволи да направи забележка и в отговор получи... крясъци. Кондукторката заяви с все глас, че ще си става, когато си поиска и ще си прави каквото си поиска, а на възрастната дама извика: "Аре млъквай вече! Няма да се занимаваш с мен! Млъквай!" Не издържах и се намесих (доста културно, защото така смятам, че е редно), направих забележка за тона, който държеше да пътниците, в отговор на което и аз получих крясъци. Обясних, че не може да се толерира такова отношение - шофьорът да пуши и всички да дишат, да говори по телефона, превозвайки пътници, да ходи по малка нужда пред тях, кондукторите да не обръщат внимание на новокачилите се, а после да им крещят и че ще потърся съдействие от работодателите им...

В отговор получих крясък: "Където искаш звъни, само не ме занимавай! Забранявам да се занимаваш с мен! Коя си ти, че да ми държиш сметка? Няма да издържа и ще ударя някой накрая!" Изключително е тъжно, че повечето съграждани не взимат отношение в подобни ситуации. А те са ежедневие. Не ми е приятно да вредя на когото и да било, да подавам сигнали и да застрашавам нечия работа и репутация, но как да се превъзпита този грозен, грозен манталитет? Автобусът е на "Автотранс Чолаков", чиито офис категорично не отговаря, а това са шофьорът и колежката му, които заснех от мястото си, докато пътувах".

Виж коментарите (18)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).