Много цигани са задържани след бруталното нападение над държавни служители в Пловдивско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (35)
20:55 / 17.10.2017
20551
Официално съобщение от ОД МВР Пловдив: Около 20 часа снощи на телефон 112 постъпил сигнал, че край река Стряма в землището на град Баня служители на ТПДГС - Хисаря били нападнати от група местни жители. Според предварителната информация, малко преди конфликта горските инспектори засекли четири каруци, натоварени с незаконно придобит дървен материал и направили опит да спрат извършителите. 

Едното превозно средство било задържано, но останалите три се оттеглили в неизвестна посока. Докато оформяли документите за установеното нарушение, служителите били обградени и нападнати от жители на близкия квартал. При последвалата физическа саморазправа на четирима от горските са нанесени телесни повреди. По случая е образувано досъдебно производство в РУ - Карлово по чл. 131, ал.1 от НК. 

Под ръководството на районната прокуратура днес са проведени активни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на извършителите на побоя. В мащабната акция на територията на град Баня са участвали служители от районните управления в Карлово и Хисаря, сектор "Специализирани полицейски сили" и Зонално жандармерийско управление - Пловдив. 

Проверени са общо 52 лица, 64 адреса и 32 моторни превозни средства. От полицейските служители и представители на ДПДГС са иззети общо около 40 куб незаконно съхраняван дървен материал, за което са образувани две досъдебни производства и съставени 6 акта по Закона за горите. 

Осем младежи на възраст около 20 години и непълнолетен тийнейджър са задържани за срок до 24 часа за участие в побоя над горските служители. Работата по пълното документиране на случая и събиране на данни за съпричастност и на други лица продължава.

Виж коментарите (35)

Още по темата (4):
18.10.2017 От Горското в Хисаря дадоха още подробности за ромските безчинства
17.10.2017 Ето как циганите са пребили четиримата горски в Пловдивско
17.10.2017 От УМБАЛ "Св. Георги": Битият от цигани горски е в тежко състояние!
17.10.2017 Кървав екшън край Хисаря с нагли роми
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).