Младежите, проповядвали нацизъм и опорочили българските символи, обжалват присъди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:32 / 04.11.2008
1668
Състав на пловдивския апелативен съд ще заседава днес по дело, образувано по жалба на подсъдимите Светлозар Янков и Илиан Маджаров. Те бяха признати за виновни от Пловдивския окръжен съд затова, че в периода от септември 2005 г. до 12 декември 2006 г. в гр. Карлово при условията на продължавано престъпление в съучастие са проповядвали фашистка и друга антидемократична идеология /националсоциализъм и антисемитизъм/ чрез създаване и поддържане на интернет сайт и са опетнили герба и знамето на България чрез представянето им като фон на националсоциалистически символи - свастика и орел в изображения, публикувани в сайта. Двамата подсъдими са проповядвали и към национална вражда и омраза и към расова дискриминация сред посетителите на сайта.

За така извършеното от подсъдимия Светлозар Янков престъпление му беше наложено наказание глоба в размер на 300 лв., обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата в учебното заведение - ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Велико Търново и пробация с пробационни мерки: "Задължителна регистрация по настоящ адрес" и "Задължителни периодични срещи с пробационен служител" и двете за срок от една година.

За извършеното от подсъдимия Илиан Маджаров престъпление му беше наложено наказание глоба в размер на 300 лв., обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата в учебното заведение СУ "Св. Климент Охридски" гр. София и пробация с пробационни мерки: "Задължителна регистрация по настоящ адрес" и "Задължителни периодични срещи с пробационен служител"и двете за срок от шест месеца.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
25.03.2009 Пробация и глоба за карловчаните фашисти
11.02.2008 Осъдиха създателите на уебсайт за фашистка пропаганда
22.01.2007 Комсомолец на “Атака” въртял нацисткия сайт
Още новини от Новини от Пловдив:
Гръмотевици раздират небето над Пловдив, порой се излива над град...
Живеещите на тази улица в Пловдив пропищяха: Аман вече!
Първи кадри от мястото на инцидента между мотор и камион в Пловди...
Георги Георгиев и Деница Николова: Околовръстното на Пловдив е пр...
Христо Радков пред Plovdiv24.bg: Глобите на шофьорите от последни...
Сигнал: Голяма нередност на матурата по английски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).