Младеж с наркотици прегази полицай в "Тракия", за да избяга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:19 / 17.12.2015
5954
Двама 19-годишни пловдивчани са задържани при опит да осуетят полицейска проверка. Към 20.00 часа във вторник в жк "Тракия" служители от Пето РУ предприели проверка на паркиран край жилищна кооперация лек автомобил, с двама младежи в него.

При вида на униформените пътникът изхвърлил навън пакет със съмнително съдържание, а водачът потеглил с колата, минавайки през крака на единия от полицаите. 

След предприети светкавични заградителни действия автомобилът бил спрян, а двамата - задържани и отведени в районното управление. 

Справка в полицейския регистър сочи, че шофьорът - В.Н. /19 г./ и връстникът му Б.В. са известни на органите на реда. След изземане на изхвърления пакет е извършена експертиза на веществото в него, показала реакция на марихуана с общо тегло 0,540 грама. На пострадалия служител е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му.

Случаят е докладван в Районна прокуратура - Пловдив. С полицейска заповед Б.В. е задържан за едно денонощие за престъпление по чл. 354А, ал. 3 от НК. 

С постановление на прокуратурата, мярката за задържане на В.Н. е удължена до 72 часа. Работата по образуваното дознание продължава.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).