Млада шефка на пловдивска куриерска фирма хитро задигна 50 бона!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
12:10 / 17.12.2015
10485
Районна прокуратура Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишната Наталия Р., бивш изпълнителен директор на куриерска фирма, за длъжностно присвояване.

Наталия P. е предадена на съд за това, че за периода от 11 май 2011 г. до 27 февруари 2013 г. в Пловдив, в качеството си на длъжностно лице – регионален директор на търговско акционерно дружество със седалище и адрес на управление в Пловдив, е присвоила пари в размер на 51 000 лева, собственост на дружеството, връчени й да ги пази и управлява. 

Дружеството е било лицензиран оператор на неуниверсални пощенски услуги, извършвало дейност като оператор за приемане и доставки на куриерски пратки с наложен платеж и без такъв.

По делото е установено, че Наталия Р. е присвоила на различни дати суми в размер от 1000 лева до 4000 лева по четири механизма, установени чрез изготвена по делото тройна съдебно-счетоводна експертиза.

При първия механизъм Наталия Р. завишавала сумите на наложени платежи, без да има разходооправдателни документи за това, при втория - правила техническа грешка в началното салдо в дневния отчет и така коригирала данни, по третия – завишавала сумите на наложените платежи, което касаело приходите и разходите в друг офис в Пловдив, а по четвъртия – намалявала началното салдо в справка "Дневен отчет". 

Като регионален директор Наталия Р. е разполагала с права да тегли суми от банковите сметки на търговското акционерно дружество и да ги внася за покриване на текущите разходи, както и да плаща разходи за сметка на дружеството от изтеглените от банката и наличните в касата средства. 

За извършените разплащания тя съставяла справка "Дневен отчет“ в края на всеки работен ден, в който отразявала данните за касовите приходи и разходи в офиса. 

Събраните доказателства сочат, че обвиняемата е имала възможност да прави корекции в дневните отчети, защото разполагала с достъп до ползваната компютърна програма на фирмата.

Разпитана хода в разследването Наталия Р. не се е признала за виновна.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.  


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).