Млад пловдивчанин прегази пешеходец край бензиностанция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:45 / 10.11.2015
3752
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Асен А., на 30 г. от Пловдив за катастрофа по непредпазливост с причинена смърт на едно лице, като деецът е напуснал произшествието.

Асен А. бил правоспособен водач от юли 2008 г. На 24 февруари 2014 г. той взел от свой познат лек автомобил "Опела Астра", за да отведе сестра си от Пловдив до Чирпан. 

Към 18 часа на същата дата преминал покрай бензиностанция в началото на Рогош, ударил паднал на платното пешеходец, който в този момент правел усилия да се изправи, след което загасил фаровете на автомобила си и продължил да управлява колата, като избягал от местопроизшествието и изоставил автомобила си на улица в Рогош. 

Пешеходецът останал да лежи неподвижно на платното за движение. Действията на обвиняемия били забелязани от шофьор на идващ отсреща лек автомобил, който спрял и позвънил на тел. 112. 

През това време през тялото на пешеходеца преминал втори автомобил. Малко по-късно Асен А. отишъл в 6 РУП на ОД на МВР-Пловдив и разказал за случилото се. 

Комплексната автотехническата експертиза е установила, че в момента на сблъсъка пострадалият мъж е бил на пътното платно, обърнат с гръб, към лекия автомобил "Опел Астра". 

След удара тялото му е изхвърлено на 34 метра. Скоростта на автомобила е била технически съобразена с видимостта на водача. Според вещите лица причината за смъртта на 52-годишния пешеходец е гръдна травма и фрактури по тялото, причинени при удара от лекия автомобил "Опел Астра". Асен А. не се е признал за виновен.

Предстои Окръжен съд Пловдив да насрочи съдебно заседание по делото.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).