Млад мъж се подигра с пловдивската полиция: Поиска до тоалетна и избяга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:55 / 29.01.2016
10953
По две бързи производства на Районна прокуратура-Пловдив за три дни - в сряда, 27 януари 2016 г., и днес, 29 януари 2016 г., бе осъден 25-годишният Асен Методиев от Пловдив.

На 24 януари 2016 г. той е бил привлечен като обвиняем за опит за кражба. Ден по-рано Методиев е бил задържан в ареста на Шесто РУ на МВР-Пловдив първоначално за 24 часа по Закона за МВР. Причината е, че направил опит за кражба от магазин в Пловдив.

На 24 януари 2016 г. с постановление на наблюдаващия прокурор Методиев е бил задържан за 72 часа и е трябвало да бъде прехвърлен от полицията в следствения арест в Пловдив. 

При връчването на документа обвиняемият решил да избяга. Той поискал да отиде до тоалетната и успял да напусне сградата на Шесто РУ на МВР-Пловдив. 

Два часа по-късно е открит и върнат обратно в полицията. Срещу него е било повдигнато обвинение по чл. 297 ал. 1 във връзка с чл. 297 ал. 3 от Наказателния кодекс - за бягство от арестно помещение.

В сряда Методиев е бил осъден на девет месеца лишаване от свобода при строг режим за опита за кражба, а днес на седем месеца лишаване от свобода при строг режим за бягството от арестно помещение на полицията. Направил е самопризнания и се разкаял за постъпките си.

Двата съдебни акта са постигнати след споразумения между прокуратурата и обвиняемия, одобрени от Районен съд-Пловдив, и са окончателни. Днес от съдебната зала Методиев е бил откаран в затвора. 

Той има предишно осъждане за извършено умишлено престъпление от общ характер, за което е получил условна присъда и горните две деяния е извършил в изпитателния срок по тази присъда.


Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).