ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Министър Желев откри изложбата "Медикус, Денто, Галения 2008"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:32 / 22.10.2008Коментари (0)911
©
Да имаме финансова възможност да се възползваме от интересните новости, показани на "Медикус, Денто, Галения 2008", това пожела министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, който откри 14-то издание на международната изложба. То ще продължи от 22 до 25 октомври с участието на 116 фирми от 19 държави. Те представят съвременни продукти, апаратура и методи за лечение и профилактика в Международен панаир Пловдив.

Изложението показва, че лечението и рехабилитацията имат значимо място в нашата здравна стратегия, подчерта министър Желев в приветствието си до участниците. За първи път се организира форум "Профилактика на репродуктивното здраве", който обогатява проявата с новия сегмент "Акушерство и гинекология".

По същото време в Международен панаир Пловдив се провежда и Специализираната изложба за СПА и Уелнес туризъм. Оборудване за СПА и Уелнес центрове, програми и продукти за релаксация и разкрасяване показват 31 фирми от 12 държави. Представят се СПА хотели и центрове.

"Двете прояви се превърнаха в значим форум на здравето и красотата. Те излизат от рамките на бизнес събитията, организирани от Международен панаир Пловдив – заяви неговият главен директор Иван Соколов. - Освен традиционното представяне на фирми с техните технологии, продукти и услуги, тук се демонстрират постижения, създадени с грижа за човека, търсят се нови решения за проблемите, свързани със здравето и самочувствието на хората".

Браншът "Стоматология и зъботехника" остава водещ на изложбата "Медикус, Денто, Галения" с дял от 42%, а след него е "Балнеология и рехабилитация" с 18%. Увеличава се броят на изложителите в сектор "Медицина" и вече са 17%. 13% са участниците, работещи в областта на фармацията и козметиката, а 7% - в услуги, информация и издателска дейност.

Във форума, посветен на предоляването на стерилитета, са включени дискусии по проблемите на репродуктивното здраве, обучение на общопрактикуващи лекари на 23 октомври, безплатни консултации и прегледи с най-модерния 4-измерен видеозон на 24 и 25 октомври.

В рамките на "Медикус, Денто, Галения 2008" ще се състои и ІV Международен конгрес по възстановителна дентална медицина. Български и чуждестранни експерти ще бъдат лектори по темата "Естетично зъболечение" на 24 октомври. Практическо обучение на стоматолози и зъботехници за най-новите направления в съвременната имплантология е предвидено за 25 октомври. С двата модула на конгреса ще се комбинират нови знания и умения за тяхното прилагане.

Изложбата за СПА и Уелнес туризъм е съпътствана от професионални семинари за различни видове терапии, прилагани в СПА и Уелнес центровете, и модели за тяхното менажиране. Ще има и Ден на здравословното хранене с изложение на полезни продукти, демонстрации за приготвяне на ястия от тях и безплатни консултации с диетолог.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Посетители на нощно заведение в Пловдив се оплакват от полицейско наси
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Удвояват околовръстното на Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: