Международен форум събира известни специалисти по дизайн в Кючука

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
10:34 / 02.10.2019
1913
"Международна академия за креативно мислене и дизайн процеси", част от двегодишната работа на Фондация "Khow-How“ и Пловдив – Европейска столица на културата 2019, ще се проведе на 12 октомври в "Кючук Париж".

Програмата на форума включва въвеждащ модул от 11,00 часа часа в читалище "Тракия 2008“ (ул. "Кукуш“ 1), форумна част от 12:00 часа в Конферентна зала на Национална компания "Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ, ул. "Македония“ 2) и завършва с публична дискусия.

Форумът събира известни международни специалисти в областта на дизайна, изкуството, антропологията и архитектурата. Те ще обсъждат значението на социалните иновации и как картографирането и ангажирането на ресурси като местен опит, умения, материали, остатъци от производство и знания играе важна роля за изграждане на потенциал за устойчиво новаторство и перспективи. 

На събитието ще присъстват имена и проeкти като Open Design School (Италия, част от Матера 2019), Atelier-Luma (Франция), Sitterwerk – Библиотека и Материален Архив (Швейцария), Рита Орландо (Rita Orlando), Хенриете Вал (Henriëtte Waal), Джулия Лютолф (Julia Lütolf), Софи Криер (Sophie Krier), Елмо Вермийс (Elmo Vermijs) и Асоциация за култура, етнология и антропология "Медиатор“. Модератор на форума ще бъде Рая Стефанова. Събитието е на английски език, с осигурен превод на български език.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).