Математическата гимназия ще "управлява" Община Пловдив за един ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:24 / 19.03.2012
1415
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Математическата гимназия ще "управлява" Община Пловдив за един ден, а на кметския стол седна единадесетокласникът Димитър Керезов, предаде репортер на Plovdiv24.bg от стартирането на инициативата "Мениджър за един ден". Подгласници на Керезов са Георги Атанасов и Страшимир Рашев, отново ученици на гимназията. 

В 11-то поред провеждане на мероприятието на организация "Джуниър Ачийвмънт" се включват над хиляда ученици от цялата страна. Пловдив е представен от 31 средношколци от 5 елитни учебни заведения, които за един ден ще заемат отговорни постове в 14 компании в града.

Патрон на събитието, което бе открито в Община Пловдив, е кметът на града, а учениците от ОДК Пловдив ще посетят редица фирми и медии в града, за да се запознаят с управлението им. Шестимата  районни кметове също ще отстъпят днес местата си на средношколци от града.

"Продуктът, който "фирмата" Община Пловдив с над 220 млн.лв. годишен оборот произвежда, е "щастието на хората", заяви в краткото си слово градоначалникът. Запитан какво ще прави днес, като има заместник, кметът Тотев отговори шеговито: "Ще запозная Димитър Керезов с всичките 40 задачи, които обсъждахме на оперативката днес сутринта". 

Единайсетокласникът каза пред медиите, че според него развитието  на икономиката и на културата на града е определящо и ще донесе нови работни места, от което градът се нуждае. 

По време на еднодневната си визита в организации и институции от всички професионални сфери младежите ще имат възможността да натрупат бизнес умения, да се запознаят с различни пазарни модели и да се включат работния процес. Младите лидери ще участват в практически задачи, в процеса на генериране на идеи и вземане на важни ръководни решения за организацията, която управляват.

Настоящите мениджъри от своя страна ще могат да напътстват младите ученици, да споделят своя опит и да разкажат за възможностите на предприемачеството и представянето на нови идеи в Пловдив и България.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на "Южен" с апел към жителите на района
Той се завърна: Нагъл шофьор отново паркира в абсолютно нарушение...
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).