Мащабен ремонт слага край на мъките по Околовръстното

Автор: Георги Василев
Коментари (6)
09:48 / 24.08.2020
16802
От Агенция "Пътна инфраструктура" са възложили изготвянето на технологичен проект за ремонт на цялото околовръстно шосе на Пловдив. Става въпрос за 14 километра от пътя – между кръговите кръстовища с Асеновградско и Пазарджишко шосе, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Информацията от пътната агенция е в отговор на журналистическо запитване от нашия екип относно редица сигнали за критичното състояние на пътя между Кукленско и Асеновградско шосе, където дълбоки ями оставят шофьори без гуми.

"От края на миналата година досега са вложени около 125 хил. лв. за изкърпване на настилката и текущо поддържане на отсечката между "Кукленско шосе" и "Асеновградско шосе" на Околовръстния път на Пловдив. Пътната настилка в участъка периодично се изкърпва, но частичните ремонти са временно и нетрайно решение. Затова е възложено изготвянето на технологичен проект за ремонта на 14 км от Околовръстния път, в упоменатия участък. След като проектът бъде завършен и одобрен и при осигуряването на финансов ресурс участъкът ще бъде ремонтиран", пишат от АПИ.

Цялата процедура по принцип отнема от месец и половина до два месеца, като след изготвянето на технологичния проект, той първо трябва да бъде одобрен от Института по пътища и мостове. След това се извършва количествена сметка за стойността на ремонта, която трябва да получи още едно "да" от управителния съвет на АПИ.

Проектът включва цялостно преасфалтиране на пътя - на два пласта и оправяне банкета, където това е нужно. В момента върви процедура за избор на проектант, който да направи проект за разширяването на пътя.

Виж коментарите (6)

Още по темата (408):
23.04.2024 Дано! Югоизточният обход на Пловдив трябва да започне наесен!
23.04.2024 Областният управител оптимист за два от най-важните проекти на Пловдив
18.04.2024 Актуализират проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Заместник-министър: Години наред нищо не е правено по проекта за Югоизточния обход на Пловдив
21.03.2024 Кметът оптимист за Югоизточния обход на Пловдив
13.03.2024 Проектират нов лъч на Околовръстното на Пловдив - от "Джъмбо" до пътен възел Царацово
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).