Малкият Валери има нужда от помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:38 / 10.11.2015
3192
Валери е едно малко, усмихнато и много смело момче на 2 години и 4 месеца. В началото на септември беше направена успешна животоспасяваща операция за отстраняване на тумора в неврохирургията на болница "Свети Иван Рилски" в София.

Резултатите от хистологичното изследване показаха изключително рядка и агресивна форма на злокачествено образование в мозъка (карцином на плексус хороидеус 3-та степен).

Сега нашето слънчице има нужда от лечение в чужбина. Болницата, в която ще бъде лекуван, е "Лив Хоспитал" в Истанбул, казват родителите.

Документите бяха консултирани с проф. д-р Алми Апак. Той препоръчва да бъде направена химиотерапия, като за всеки курс Валери ще бъде приеман в болницата за период между 6 и 10 дни. 

В продължение на 5 дни ще бъде вливана химиотерапията. Междувременно може да се наложи преливане на кръв и тромбоцитна маса, антибиотици.

След което ще се изследва ПКК, биохимия. Всеки ден ще се тества урината. Преди да бъде изготвен окончателен план за лечение, трябва да бъдат направени изследвания: Краниоспинален ЯМР (глава, гръбначен стълб). ЯМР на коремна коремна част и пет скенер.

Целта на всичко това е да установи дали има рецидиви. През три курса химиотерапия ще се назначават допълнителни консултации и прегледи и компютърна томография на мозъка. 

След няколко курса ще се направи консултация с неврохирург. През два месеца ще се прави краниоспинален ЯМР. Те предполагат, че към тригодишна възраст ще започнат и лъчелечение.

Професорът подчертава, че лечението на това заболяване е рисковано и продължително. Смята, че ще отнеме около година. Приблизителната сума само за първото вливане, изследвания и престой в болницата е около 9280 евро. 

Но тази сума е само за първата терапия, ако не се наложи спешна операция, чиято стойност е 23 000 долара! 

Който желае да помогне на Валери: 

Дарителска сметка в лева: 

IBAN: BG76UNCR70001522451241 
BIC: UNCRBGSF 
"Уникредит Булбанк"
Филиал Георги Софийски 3 - София 
ВАЛЕРИ КОСТАДИНОВ ГРЪЧКОВ; 
Paypal vidrelina@abv.bg

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).