Майка на три деца на съд заради опит за разстрел в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:49 / 14.04.2014
2974
Майка на три деца от Пловдив ще се изправи на подсъдимата скамейка по обвинение в опит за убийство на бизнес конкурент. Заедно с Виолета Илиева на съд отива и нейният съучастник Иван Христов от село Йоаким Груево, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив. 

Оттам уточниха, че срещу Виолета има повдигнато и второ обвинение - за незаконни бойна карабина "Уинчестър", модел "1873", и пистолет "Броунинг" от 1922 година. Оръжията били наследени от пловдивчанката от нейния покоен дядо и тя ги съхранявала без разрешения.

Причина за опита за убийство станали загубени от Виолета Илиева обществени поръчки. През последните три години всички търгове за доставка на хранителни продукти за социални трапезарии и диетични столове били печелени от пострадалия Георги Х. По време на един от конкурсите той сигнализирал тръжната комисия, че фирмата на Илиева няма нужните минимални изисквания за участие. При проверка на документите й било установено, че три от тях са недействителни. 

Дружеството било елиминирано от конкурса, а Илиева решила да си отмъсти, пише в обвинителния акт срещу нея. Тя се срещнала с Иван Христов и го навила да участва в убийството на Георги. Закарала колата си на паркинга на Окръжна болница, а взела от приятел неговия автомобил. На 17 декември заедно с Христов отишли пред дома на Георги Х. и в 6,20 ч. го нападнали, докато той се качвал в колата си.

Виолета била с маска на лицето и носела пушката. Георги я видял, когато тя била на около три метра от него, и веднага реагирал. Той се хвърлил към нея и успял да я повали на земята. Жената се опитала с приклада да го удари, но не успяла, след което мъжът успял да изтръгне пушката и да я удари в главата. Христов също се включил в мелето, като ударил Георги с палка в гърба. 

По време на боя Виолета успяла да стреля два пъти срещу конкурента си, като единият изстрел попаднал в дланта му. След мелето жената и съучастника й сменили колите на паркинга на болницата и отишли край село Йоаким Груево да изхвърлят пушката. В хода на досъдебното производство обвиняемата Виолета Илиева се признала за виновна само за незаконното оръжие, но не и за опита за убийство.

Обвинителният акт срещу нея и срещу Иван Христов е внесен в Окръжния съд за насрочване на дата на процеса, уточниха от прокуратурата.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).