Майка и дъщеря унижени на спирка в Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (11)
09:30 / 19.12.2018
61644
Изумителна и възмутителна случка с градския транспорт в Пловдив - така читателка на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си, изпратен до нашата медия. Даваме й думата веднага:

"Здравейте! Искам да споделя с Вас изумлението и огорчението си, които изпитах вчера, докато чаках автобус от масовия градски транспорт. Към 14.40 часа, на спирка № 44 на бул. "Македония" №55, аз и дъщеря ми на 9 г., чакахме автобус №1 и №27, за да се приберем към дома си. Като съвестен гражданин на Пловдив с удоволствие се включих в призива на Общината да оставим личните си автомобили и да използваме услугите на градския транспорт, за да запазим нашия Пловдив по-чист. Това обясних и на детето си, което е в трети клас и то с радост прие идеята да чака по спирките с огромна и тежка раница, вместо да се вози комфортно в семейния автомобил.

Седейки под дъжда, на горепосочената спирка не след дълго забелязахме приближаването на автобуси №1 и №27, които се движеха един след друг.

Оттук нататък започна изумлението. Шофьорите и на двата автобуса караха с видимо превишена скорост, дори не намалиха, подминаха спирка №44, без да спрат, увлечени в своята игра на гоненица. Аз и детето останахме на спирката отново да чакаме следващите автобуси в неприятните зимни условия.

Дъщеря ми ме попита какво се случва, защо нито един от двата автобуса не спря и видимо беше разочарована как и двамата шофьори не са забелязали нито мен, нито нея. Все пак все още не притежаваме магични сили да ставаме невидими!

В този момент в главата ми започнаха да нахлуват следните въпроси, на които се наадявам, че компетентните институции ще дадат адекватни отговори. Въпросите отправям към:

1. Консорциум "Пловдив—2017" ДЗЗД ( автобусна линия №1)

2. "Хеброс Бус" АД ( автобусна линия №27)

3. Община Пловдив

4. ДАИ — гр. Пловдив

Въпросите са следните:

1. Има ли въведено "ново правило" автобусите от градския транспорт на Пловдив да не спират на определените по маршрута спирки, след като там чака майка с дете? Ако е така, моля Ви, кажете ни, за да започнем да се събираме на по-големи групи или да си закупим светлоотразителни жилетки с надежда да бъдем забелязани от шофьорите на съответните автобуси!

2. Какъв е механизмът, чрез който Общината контролира фирмите-превозвачи, с които е сключила договор и им заплаща съответните дотации? Какви санкции им се налагат при такова събитие, описано от мен по-горе?

3. Как сега да обясня и да изисквам от детето ми на 9 г. да вярва в моите думи, че използването на градския транспорт е удобно и приятно, в полза на по-чист град, за сметка на пренебрежително и доста унижително отношение?

4. Като активен шофьор, който управлява лек автомобил, съм запозната с правилника за движение по пътищата. Искам да попитам съответните органи да не би "гонките" с автобуси на градски транспорт по големите булеварди в Пловдив да са разрешени? И ако все пак не са, какви са санкции се налагат? Нима в тези автобуси не се возят човешки живи същества? Нима са малко ставащите ежедневно ПТП в Пловдив?

В този ред на мисли, надявам се, разбирате моето разочарование на гражданин на Община Пловдив, използващ услугите на "удобния" и "модерен" европейски градски транспорт. Вярвам, че ще получаадекватни отговори на моите въпроси, а също така от морална гледна точка и извинение от фирмите-превозвачи!"

Виж коментарите (11)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).