МУ-Пловдив спечели проект за модернизация на висшите училища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:27 / 25.05.2021
1524
Медицински университет – Пловдив спечели проект "ОМНИА" и се класира на 6-то място сред 17-те одобрени проекта по процедура BG05M2ОP001-2.016 "Модернизация на висшите училища“ на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“, администрирана от Министерството на образованието и науката.

Изпълнението на проекта е за 30 месеца в партньорство с 6 национални университета, 2 български научни организации и 6 европейски асоциирани партньори от Гърция, Италия и Франция.

Проектът ще изпълнява различни дейности. Сред тях разработване и дигитализиране на 9 нови съвместни учебни програми, от които 3 докторски и 6 магистърски в направления "Медицина“ и "Фармация“: "Палиативна медицина“; "Гериатрична медицина“; "Медицина, психология и вяра“; "Медицинска микробиология и лабораторна имунология за медико-диагностични лаборатории“; "Биостатистика“; "Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология“; "Диететика“; "Иновативни лекарства“; "Предприемачество и иновации във фармацевтичния бизнес“.

Друга дейност е дигитализация на процесите на преподаване и изпитване чрез изграждане на иновативна инфраструктура, нар. Виртуален университет "Медтех“, както и международна входяща и изходяща мобилност на 165 преподаватели, студенти, докторанти и изследователи от университетите участници. Предвижда се да бъдат проведени обучения за студенти, докторанти и преподаватели по предприемачески, презентационни, дигитални умения и чужди езици. Ще бъдат организирани 5 кариерни борси и 9 форума за кариерно ориентиране на студенти.

С изпълнението на проекта на стойност от близо 5 милиона лева в МУ-Пловдив ще се реализират стратегически задачи, заложени в политиката за развитие и в мандатната програма на Ректора на Университета. За първи път се създават нови интердисциплинарни учебни програми с международно измерение, които обединяват усилията на български и европейски преподаватели. Проектът е в синхрон със стратегията за дигитализация и модернизация на висшето образование в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).