ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Люта дискусия във Фейсбук! Пловдивчанка: Стана пред мен, виновна е шофьорката!
Автор: Васил Динев 16:28 / 04.02.2018Коментари (11)26128
Люта дискусия тече в момента в социалната мрежа Фейсбук. Причината - пътният инцидент с участието на патрулка днес пред Пощата в "Тракия", за който Plovdiv24.bg вече ви информира подробно: "Катастрофата стана пред мен - виновен е водачът на лекия автомобил! Патрулката беше с включена и светлинна, и звукова сигнализация и караше поне с 80-90 км/ч! А на хората, които намират случая за смешен и подхождат с ирония, мога да кажа само, че очевидно умственият им капацитет и човечността им граничат с минус безкрайност!", написа пловдивчанка.

"На специализираните автомобили това им е работата да стигат по най-бързия начин на проблемното място. Няма значение дали е патрулка, пожарна или линейка!!! На всеки един от нас може да му се наложи да чака помощ. После малоумниците не им дават и правят път да минат", разсъждава друг потребител!




Още по темата: общо новини по темата: 5
04.02.2018 »
04.02.2018 »
14.01.2016 »
09.11.2015 »
03.11.2014 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не оправдавам никой, само цитирам закона ! НАРЕДБА № I-141 ОТ 18 СЕПТЕМВРИ 2002 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА, ПРИ КОИТО СЕ ПОЛЗВА СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ НА ДВИЖЕНИЕ ОТ МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА Чл. 5. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: 1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличието на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно; 2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество; (2) Разпоредбите по ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задълженията да управляват и да се движат по безопасен начин. Така, че и полицайте са виновни !!!
+1
 
 
драшна си е виновен.Минава на червено,реното минава на зелено какво очаква.лампите не обръщат светофара-пуснал си лампи и сирена но на светофара намаляваш,защото много вероятно да не те видят-както е и станало.
с .. . с. с.с .с с. с.с
+2
 
 
Чува, че идва Автомобил със специален режим на движение и решава да не гледа какво става и нали тя е специална, дава газ и удря патрулката. Ако беше линейка и беше някой неин роднина ? А ако беше пожарната, вярвай ми и за нея щеше да се наложи да идва специализиран автомобил тип линейка. За неуките и нечелите, АВТОМОБИЛИТЕ СЪС СПЕЦИАЛЕН РЕЖИИМ НА ДВИЖЕНИЕ СА СНАБДЕНИ СЪС ЗВУКОВА И СВЕТЛИННА СИГНАЛИЗАЦИЯ ЗА ДА МОЖЕ БЪРЗО ДА СТИГНЕ ДО АДРЕС, НА КОЙТО ИМА НЕОТЛОЖНА НУЖДА. Една вечер чувам сирените, бях в кръгово движение, оглеждам се и в далечината виждам линейка. Спрях и подадох сигнал с премигващи дълги да премине. Вярвайте ми само уви 10 секунди се забавих.
СТЕФАН СТАМБОЛОВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАДАТЕЛ. СЕКЛИ СА ГО НАСРЕД СОФИЯ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ. КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА КАЗАЛ ГО Е ПАТРИАРХЪТ ВАЗОВ- БОГЪ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!! ХОРА БДЕТЕ!!!СМЪРТЪ НА АМЕРИКА - ТЕ ПЪРВИ СА ПОИСКАЛИ НАШАТА СМЪРТЪ, БОМБАРДИРОВКИТЕ ОТ 1943 И
на 04.02.2018 г.
0
 
 
То бива натегация и лизане под гърба на народната милиция бива ама Макларън просто се е подмокрил - да, могат другарите от народната милиция да минават на червен светофар, но само ако не нарушават безопасността на останалите участници в движението - те очеизвадно са го прегазили/ те са милиционери на тях всичко им е позволено и те никога не са виновни/ -БОГЪ да ги съди и дано да ги някой ден осъди-заедно и поотделно!!! АМИНЪ!!!
+1
 
 
"Катастрофата стана пред мен - виновен е водачът на лекия автомобил! Патрулката беше с включена и светлинна, и звукова сигнализация и караше поне с 80-90 км/ч!" - Госпожо, която сте написали това. Не вземам страна защото не знам подробности, кой от къде е идвал и т.н. Но не забравяйте, че в закона за движение е написано ясно, че автомобилите със специален режим могат да нарушават червения сигнал САМО АКО НЕ ЗАСТРАШАВАТ останалите участници в движението..ако например дамата си кара на зелено / разбрах, че полицейската кола е минала на червено / и блока или пощата пречи да видиш полицейската кола, каква вина имаш ??
0
 
 
За да няма коментари, новината май се чете само от жени или мъже "кавалери".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: