ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Къде да инвестираме в Пловдив? Вижте едно от ТОП предложенията на града!
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 07:00 / 22.05.2019Коментари (0)8957
©
Европейската столица на културата продължава стремглаво да жъне успехи и в сектора за дългосрочни инвестиции.

Както брокерите редовно отчитат, пазарът на недвижими имоти в Пловдив е изключително интензивен и благоприятен. Очаквано, най-предпочитаните инвестиции в подобни дългосрочни активи за поредна година са тези "на зелено“, сочат експертните анализи, като по този начин инвеститорът може да избира изложение на имота, етаж, разположение и всичко останало. А подобна инвестиция води и до друго – идеята, след като си закупил жилище, да печелиш от него.

Пловдив е от градовете, отличаващи се за подобно бизнес начинание не само заради добрата си инфраструктура, зелени площи и туристически притегателната си сила, но и заради динамичния начин на живот, който може да предложи на младежите. Именно те са едни от основните инвеститори в недвижими имоти. Всъщност, родителите инвестират в жилище, което да ползват децата им докато са студенти, а след дипломирането им – да отдават под наем.

Нов обект, изграден в Пловдив именно с инвестиционна цел, е жилищен комплекс Младежки хълм. Сградата се намира непосредствено срещу входа на Стоматолочигния факултет, на няколко минути пешеходно разстояние от входа на МУ Пловдив откъм ул. "Любен Каравелов“. Обектът е изграден до Акт 14, но вече е с поставени дограма, изолации и окабеляване, което предполага и по-ранното му завършване и придобиване на Акт 16 от предвиденото. Всъщност, строителят работи за завършване на сградата още преди края на лятото, за да може за новата академична учебна година жилищата да са готови.

Локацията на обекта го прави изключително апетитен, заради което повече от 90% от жилищата в него са напълно разпродадени. Интересът е от различни групи клиенти.

На първо място това са българи, които вече имат жилища в района и искат да инвестират и в други, с цел високи доходи от наеми.

Втората група клиенти са отново българи, но такива, които живеят в чужбина и искат да инвестират в жилища, които да им носят доходи.

Третата група клиенти са чужди граждани – родители на студенти първа или втора година в университетите.

В последната година именно третата група клиенти се оказват "най-търсещите“ дългосрочна инвестиция в жилище, като идеята им е децата да го ползват докато учат, след което да ги отдават под наем на свои сънародници. Предпочитанията им са да не ги продават, а да печелят дългосрочно от атрактивните доходи от наем. Отчитайки ръста на наемите, покупката на жилище е по-изгодна поради бързата възвръщаемост на инвестицията.

Нашите проучвания показаха, че средната наемна цена за апартамент с една спалня в района е минимум 350 до 400 евро на месец, а апартаментите с две спални най-често се отдават на нива 700 до 750 евро. Специалистите от агенциите за недвижими имоти предричат и допълнителен ръст на тези стойности – това прави срока на възвращаемост на инвестиция в апартамент в квартала около Медицинския университет по-кратък от 10 години.

Локацията на Младежки хълм отговаря напълно на изискванията на студентите не само заради близостта му до учебните заведения и университетските болници. Район "Западен“, наричан още "зелените дробове“ на Пловдив, предлага спокойствие и чист въздух - едни от най-важните изисквания на всеки купувач или наемател.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: