ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кучето Мадам Фльор Де Мон Шмитфилд Беар лекува деца в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:09 / 07.10.2016Коментари (2)6793
©
Пухкавото куче от порода бобтейл (известна още като старопланинска овчарка) посещава пловдивската детска онкохематология и помага на малчугани да преодолеят стреса от лечението си. Цялото име на четириногата дама е Мадам Фльор Де Мон Шмитфилд Беар, но на галено всички я наричат просто Мон, пише "България днес".

Два пъти месечно (първи и трети четвъртък на месеца) кучето гостува в лечебното заведение, където болните деца я мачкат, гушкат и целуват. Целта на каузата - малките пациенти да се разсеят от лечението и да им се създаде психически комфорт да са по-малко уплашени.

"Всичко започна през миналата година, преди Коледа. По време на разходка срещнах служител на болницата и се заговорихме, че точно тази порода кучета се използват в други държави за работа с деца. Тогава реших напълно доброволно и безвъзмездно с Мон да ходим в болницата и децата да се чувстват щастливи.

Първото ни посещение беше навръх Коледа и това беше най-хубавият празник. В нейна компания децата спират да мислят за болките си и съзнанието им е заето с радостта от срещата с нея", разказа стопанката й Велислава Костадинова, с която живеят в Пловдив.

Тя признава, че има много силна връзка с кучето си, като вечер преди заспиване дори й чете книга. Костадинова обяснява, че изключително много държи на хигиената на животното.

"Преди посещение в болницата задължително я къпя, като това е изключително трудоемко начинание. Преди целият процес ми отнемаше около 9 часа - три часа в банята и през останалото време я суша заради многото козина. 

Сега вече имам сешоар и процедурата продължава само 5 часа. Задължително я къпя през нощта преди гостуването в болницата, за да може да е максимално чиста. Все пак отива при деца, които са със занижен имунитет", добави стопанката на Мон, която е и нейна най-добра приятелка.

"Каузата ми е да продължим да работим с деца и от други болници, както и да се срещаме с ученици с цел намаляване на детската агресия. Веднъж посетихме и дом за възрастни хора и навсякъде приемат Мон с усмивки, а тя им се отблагодарява с любов и добро настроение", завърши с нотка позитивизъм Костадинова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 07.10.2016 г.
+2
 
 
Нарочно изчаках няколко часа,за да видя коментари на колегите и бях убеден,че много от нас ще подминат статията.Десетки коментари за кирливите букви на главната,за някой паркирал за една минута на неподходящо място, за кондуктори и шофьори,за сол и пипер, но само един коментар за тази прекрасна дама и кученцето,за огромната човещина и щастието, което носят на тези забравени от бога деца. Колко от нас биха се сетили да направят нещо подобно,биха отделили от времето си за да зарадват и донесат капка щастие в очите на НАШИТЕ деца. Ще бъда краткословен - Десислава свалям ти шапка за стореното от теб. Не се отказвай и цункай Мон от мен.
+3
 
 
Познавам и дамата и кучето лично и смея да кажа, че и двете са страхотни. Даже Мон е любимка на синът ми и всеки път щом я види я обсипва с ласки и милувки, аз също!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: