Критично е състоянието на 46-годишната жена, пострадала в катастрофата на АМ "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
16:08 / 15.06.2011
10002
"Искам да изразя съчувствието си към роднините на починалите", каза преди минути здравният министър Стефан Константинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той пристигна специално в УМБАЛ "Св. Георги" в града, за да се срещне с пострадалите, които са били хоспитализирани в здравното заведение. 

Стана ясно, че освен 7 хоспитализирани, за които вече писахме има още 2 души, които са настанени в клиниката за изгаряния. Така общият брой на настанените за лечение става девет. 

Министърът потвърди информацията за приети 22 пациенти непосредствено след тежката катастрофа, от които двама са починали в първите минути след като са приети. В момента текат операции на пострадалите. 

"Благодаря на колегите от спешния център на УМБАЛ "Св. Георги". На мястото на инцидента са отишли 10 линейки, 6 от Пловдив 4 от областта", допълни още Константинов.

Той не скри, че се гордее с най-голямата болница в България и нейния персонал, който изключително професионално, адекватно и бързо е реагирал на създалата се трагедия. 

46-годишната жена е в най-тежко състояние от всички останали пациенти. Тя е с много тежка черепно-мозъчна травма, но с нея се влиза в контакт. 

"Тя не е точно в пълна кома, защото, когато намалим дозата на лекарствата, ще може да се влезе в контакт с нея", поясни изп.-директор на болницата доц. д-р Карен Джамбазов. 
 
Според думите на министър Константинов, повечето от близките на загиналите са уведомени. Той подчерта, че ще се търсят причините за инцидента и ще се работи в посока в бъдеще такива трагични случаи да не се допускат. 

Предложена е помощ от много други здравни заведения в България, но за сега УМБАЛ "Св. Георги" разполага с всичко необходимо (кръв, плазма и т.н.), за да окаже адекватна помощ на пострадалите. 

От полицията е осигурена психологическа помощ на всички пострадали  и специално за 5-годишното дете, пострадало при инцидента. 

На мястото беше и кметът на Бургас Димиър Николов. Той заяви, че познава единия от пострадалите. Наскоро се е видял с него на обект в Бургас. В злополучната нощ 33-годишният се е връщал от обучение в София. Другото момиче, което е от Бургас и е пострадало в катастрофата, е на 18-години. 

"Тя е извадила невероятен късмет, защото в последния момент се е преместила на предната седалка и това й е дало шанс да оцелее. И на двамата предстоят много тежки операции", каза още Николов. 

В момента в параклиса пред УМБАЛ тече служба за здраве и спасение на оцелелите от тежката катастрофа, станала на автомагистрала "Тракия". На нея присъстват кметът на Пловдив Славчо Атанасов, митрополит Николай, Карен Джамбазов, министър Стефан Константинов, Лилия Учкунова и кметът на Бургас Димитър Николов


Този браузър не поддържа видео елемента.


Стефан Константинов в УМБАЛ "Св. Георги"

Виж коментарите (14)

Още по темата (119):
04.03.2016 Интерпол издирва Ениз Ченгел с червена бюлетина
11.02.2016 Интерпол на помощ за издирването на Ениз Ченгел
10.11.2015 Изчезна собственикът на рейса, който погуби деветима край Пловдив
21.10.2015 ВКС потвърди присъдите за катастрофата на АМ "Тракия", при която загинаха 9 души
05.01.2015 Общо 25 г. затвор за катастрофата на АМ "Тракия" от 2011 г.
31.07.2014 Ченгел, Точев и Димитров съжалиха за случилото се на АМ "Тракия" през 2011
г.
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).