Костадин Димитров подписа договора за "По-добър живот в район "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:41 / 16.12.2015
1581
Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров подписа днес в министерството на труда и социалната политика договора за спечеления проект по процедура "Независим живот", който ще осигури през следващите 2 години грижи за над 50 човека с увреждания и/или самотните хора на над 65 години, живеещи в район "Тракия". 

Изпълнението на проекта ще стартира още в първите дни на новата 2016-та година. Във връзка с неговото реализиране ще бъдат назначени 27 служители, които ще получат възможност за нова работа и доходи. 

Те ще помагат на хората в нужда за ежедневните им потребности, свързани с хигиена, хранене, почистване на жилището, както ще ги подпомогнат и в социалния им живот като посещения на паркове, клубове на пенсионера, лечебни заведения и др. 

Ще бъдат назначени още рехабиилтатор и психолог, които ще работят с потребителите в зависимост от техните нужди.

Проектът предвижда и закупуване на специализиран транспорт, който да осигури възможност за придвижване на хората с увреждания извън техните домове.

"Реализирането на този проект е много важно, защото освен подобряване качеството на живот на тези наши съграждани, той ще им даде възможност за по-пълноценен социален живот", сподели кметът на район "Тракия" Костадин Димитров.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).