ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Компроматна война, обвинения в купуване на гласове и незаконна агитация белязоха изборите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:00 / 30.10.2011Коментари (18)13696
Грозни сцени се разиграха вчера и днес в Пловдив. Както винаги Plovdiv24.bg бе медията, която разполага с най-много информация, но изборните закони забраняваха публикуването й вчера и днес, заради деня на размисъл. Бяхме и една от малкото медии, спазили законовите разпоредби. Няколко медии дори бяха глобени, но въпреки това погазването на закона не спря.

След приключване на изборния ден ви предоставяме хронология на грозната предизборна война, която се проведе в града ни.

Всичко започна вчера, когато получихме сигнали за компроматна агитация. Листовки (виж галерията), очернящи Иван Тотев бяха разпространявани в целия град. Припомняме, че в деня на размисъл какъвто и да е вид агитация е забранен. Помолен да коментира пред Plovdiv24.bg, председателят на предизборния щаб на ВМРО-НИЕ Илко Илиев отрече да са разпространявали тези листовки.

От щаба на Славчо Атанасов обаче не останаха пасивни. На специална пресконференция вчера Илко Илиев заяви, че е засечена схема за купуване на гласове в Столипиново. Подадени са сигнали в 6-то районно. Plovdiv24.bg единствен успя да се свърже с главен комисар Тодор Чонов още вчера. Пред наш репортер той заяви,че в Столипиново се разследват над 50 сигнала за купуване на гласове, но отказа да заяви има ли конкретни резултати по тези разследвания.

Днес, вместо да каже за какво е гласувал, каквато е традицията, Славчо Атансов пред медиите говори близо 5 минути срещу Иван Тотев, което също е в разрез със законите за днешния изборен ден.

Отново днес от ВМРО-НИЕ продължиха с пресконференциите. На тях бе разкрита схемата за купуване на гласове според тях. Според щаба Славчо Атанасов, пред пловдивски училища на хора са предлагани пари в замяна на гласа им. След като гласуват за Тотев са им били давани пълномощни, заяви Илко Илиев, с които да отидат да си вземат парите от щаба на "Кауза Пловдив", коалиция подкрепяща Тотев на балотажа.

Полицията обискира щаба на "Кауза Пловдив" и бяха разпитани всички присъстващи вътре, но към момента няма открити никакви доказателства. Журналисти нахлуха в щаба минути, след като от ВМРО огласиха тази т.нар. "схема", но и те не откриха нищо нередно. От Кауза Пловдив реагираха много остро и пуснаха специална декларация във връзка с инцидента.

Коалиция "КАУЗА ПЛОВДИВ": Статуквото се разклати, уплашиха се

"Статуквото е разклатено. Знаят го и затова са толкова уплашени.", така общинският съветник от "Кауза Пловдив" Константин Георгиев коментира обвиненията от страна на ВМРО-НИЕ, публикувани по-рано днес, че в щаба на КАУЗА ПЛОВДИВ се раздават пари за гласуване.

"Всичко това е една голяма постановка. През целия ден по медиите се размятат фалшиви пълномощни и се хвърлят обвинения, които нямат нищо общо с реалността. Целта е, чрез нас да се дискредитира основният им опонент Иван Тотев.

От ВМРО - НИЕ много добре знаят кой има пари, за да купува гласове в този град и също така знаят, че това не сме ние!

Съвсем умишлено в средата на изборния ден се правят подобни провокации. Историята се повтаря на всички избори. Просто се насочва вниманието към несъществуващи схеми, с цел прикриване на истинските. Не по

© Plovdiv24.bg
знаваме въпросния господин, твърдящ че му е било платено, но няма да се учудим, ако фигурира под №27 в тетрадката на дарителите на ВМРО - НИЕ.

От щаба КАУЗА ПЛОВДИВ заявяваме категорично, недвусмислено и безкомпромисно, че никога не сме и няма да допуснем порочната практика на купуване гласове да бъде част от нашите действия! Вярваме в принципите на демократичния избор и смятаме, че той е единственият възможен! Статуквото се разклати и Пловдив има шанс за развитие. Нормално е старите лица да се опитват да попречат на това!

Славчо Атанасов не си замълча и по повод скандалите заяви: "Срам ме е, че в Пловдив се купуват не само цигански, а и български гласове, при това най-евтино в сравнение с други градове", отбеляза председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. От журналисти той научил, че цената на един цигански глас в Панагюрище е достигнала 150 лв.

В същото време читатели на Plovdiv24.bg сигнализираха за схема за незаконна агитация. Масово на пловдивчани са пращани sms-и със съдържание призоваващо да се гласува за Славчо Атанасов, гласящо: "Podkrepete Slavcho Atanasov s N29 za kmet na Plovdiv! Kajete NE na diktaturata i proizvola" (вижте галерията).

От щаба на Славчо Атанасов дори не отрекоха тази агитация. Председателят Илко Илиев заяви, че имат много хора в щаба и не могат да конктролират всички.

Иван Тотев и щабът му запазиха добрия тон и през целия ден не си позволиха каквито и да е нападки, като на нашите въпроси отговаряха само, че след изборитем, когато закона им позволява, ще направят своите изказвания и ще опровергаят твърденията на ВМРО-НИЕ.


Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пловдив се превърна във вилает на диктатора Б Б и на шопската губерния. От днес нататък ние сме шопското сметище за шопски и всякакви боклуци (боклуци, не само в прекия, но и в преносния смисъл на думата). Вече не можем да говорим за спасяване на демокрацията, защото сме я изпуснали. Отсега нататък ще се говори за диктатура и за опити за освобождение. Всеки, който има различно мнение от това на диктаторите Б Б и Цв. Цв. и не е рушветчия, а е идеалист, няма да бъде чут, а ще бъде пренебрегнат, осмян и наречен "комунист", а всъщност комунистите са други...
+2
 
 
видя се кои е купувал гласове орангутан грозен!
+1
 
 
Блокираха ми картата!!!!! Не знам какво стана но картата ми е блокаж!!! Отговорих на СМС-а че ще ги съдя за използване на лични данни и не знам какво стана но картата ми е капут!!!
+1
 
 
Този Илко ли е да не се прави на луд,защо цял Пловдив видя тези листовки!!!
+1
 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление, така че който е купувал и продавал да му мисли.
-3
 
 
смесна държава,смесни избори,смесен president .... дупе да ви е яко,и не се оплаквайте,сами сте си виновни
+11
 
 
цитат:
Славчо Атанасов не си замълча и по повод скандалите заяви: "Срам ме е, че в Пловдив се купуват не само цигански, а и български гласове, при това най-евтино в сравнение с други градове"
Много ми е интересно откъде е разбрал колко струва един глас в Пловдив ........
+1
 
 
Боклуци се хванали и дърпат кокала ту насам-ту натам. Това ако е даване на ИЗБОР -здраве му кажи!!
+7
 
 
Незаконно е вашето действие ,вие именно,в деня за размисъл( вчера) разпостранявахте по пощата в града листовки с груби обиди към конкурента ви.Особено,което пишете,каква била майка му-глупости ,но с ПРЕСТЪПЕН характер!Ето това е наказуемо (освен че ги вършите в ден преди гласуване) Да ви съдят,свидетели са толкова народ
+13
 
 
Листовката е показателна за манталитета на комунистите-Славчо дори се гордее,че живее в панелка 62 кв,м.Нещастник.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: