Коледната елха в "Източен" грейна с 3000 лампички

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:20 / 02.12.2022
4543
Заедно с Дядо Коледа Снежанка кметът Иван Стоянов отброи до 10 преди да бъде запалено 11-метровото празнично украсено дърво, последва великолепна заря

С 3000 лампички коледната елха в район "Източен“ грейна тази вечер в целия си блясък. Запалването на 11-метровото празнично украсено дърво в парк "Каменица“ бе повод за празника, който събра пловдивчани на откритата сцена. След като увериха присъстващите, че неслучайно са избрали район "Източен“, където да дойдат най-напред и да поздравят жителите му, Дядо Коледа и Снежанка поканиха на сцената кмета Иван Стоянов. Заедно с него те отброиха до 10 в обратен ред преди светлините на елхата да озарят парка. Последва великолепна заря, която даде начало на декемврийските празници.

"Благодаря на всички родители и деца, които са тук, за да станат част от празника и да споделят емоциите с участниците в програмата. Радвам се, че избрахте да бъдем заедно тази вечер и да спазим традицията“, обърна се районният кмет към присъстващите. Всяко дете, дошло на празника, получи осигурени от Иван Стоянов коледна шапка и книжка.

Публиката запя с 6-годишната Елизабет Армен една от най-популярните и обичани коледни песни, преведена на над 330 езика и позната в почти всички страни по света – "Тиха нощ, свята нощ“.

Празникът продължи с емоционалните изпълнения на Теди Кръстева и Наталия Ташкова от ДГ "Детелина“, чиито четиристишия "Дядо Коледа“ и "Гиздава елхица“ събраха аплодисментите на присъстващите.

За доброто настроение се погрижиха и малките таланти от вокално студио "Синтез“ към Център за подкрепа за личностно развитие-ОДК Пловдив. "Колкото звезди в небето, толкоз здраве в тази къща“, нарекоха малките коледари от ДГ "Наталия“ и благодариха на добрите стопани и благословени домакини, поканили ги на празника, завършвайки с благословията: "мир и обич да настане“.

Дядо Коледа извикаха с песен и музикалните дарования от арт група "Славена“, а на финала танцьорите от любителски състав "Бългъръ“ поканиха присъстващите на Дунавско хоро. И тъй като децата упорито отказваха да бъде сложена точка на празника, се наложи Снежанка също да влезе в ролята на танцьор, за да изиграе с тях танца на шоколада.

Виж коментарите (0)

Още по темата (341):
06.12.2023 Празниците идват. Как да си спестим семейните скандали
01.12.2023 Ето как да си комбинираме дните, за да почиваме много по Коледа и Нова
година
12.11.2023 Куче на хотел - от 25 до 130 лева, а срещу още 20 отива и на разходка
16.01.2023 Коледа остава най-важният празник
16.01.2023 Коледната елха в центъра на Пловдив провокира пловдивчанин
11.01.2023 Тонове компост се получават от преработка на коледните елхи
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).