Кокаин, хероин, хашиш, амфетамин и дизайнерска дрога до Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
16:02 / 18.02.2016
29979
Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с отглеждане на марихуана. Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура, повдигнати са обвинения на осем участници в престъпната схема.

Операцията е проведена на 14 февруари т.г. от служители на сектор БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян, под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. 

В процеса на извършените процесуално-следствени действия те открили две оранжерии за отглеждане на марихуана в землищата на Раковски и с. Чоба.

Задържани са осем участници в схемата - Ч.Г. /37г./, Т.Х. /36г./, И.Х. /31г./, П.Б. /32г./, Н.Т. /60г./, И.Ч. /58г./, И.Г. /31г./ и Г.Г. /58г./. 

При претърсвания в жилища и автомобили, ползвани от задържаните, са намерени и други наркотични вещества - кокаин, хероин, хашиш, амфетамин и дизайнерска дрога. 

Според събраните до момента данни групата се е занимавала с отглеждането на марихуана от октомври 2015 г. Изяснена е ролята на всеки един в престъпната схема. 

За финансирането и организацията на отглежданата марихуана отговарял Ч.Г., главни "технолози" били Т.Х. и И.Х. Последният "завеждал" и разпространението на дрогата в Асеновград. 

В хода на разследването са установени и дилъри, с които групата е разпространявала наркотиците, които по данни на експертите са с много високо качество.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осемте участници в организираната престъпна група за отглеждане и разпространение на наркотици в Пловдивско. 

Днес Специализираният наказателен съд е определил мярка за неотклонение "задържане под стража" на петима от тях. Наложена е мярка "домашен арест" на един, а на други двама, с прокурорско постановление, е наложена парична гаранция от по 1000 лева.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).