Kой ще внедри първите подземни кофи за боклук - ясно до две седмици

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
15:41 / 15.05.2018
2701
До края на месеца ще стане ясно кой ще монтира пилотните подземни кофи за боклук на Пловдив, научи Plovdiv24.bg. В първия работен ден на седмицата се отвори документацията по голямата обществена поръчка за доставка и внедряване на подземни контейнери за смет по ул. "Отец Паисий".

Три са фирмите, подали оферти, разказаха от ОП "Чистота" - възложител на поръчката. Предстои комисията, назначена от директора на общинското предприятие да разгледа документите и до края на месеца да бъде избрана фирма – изпълнител. Водещи критерии са най-ниска цена и най-кратко време за изпълнение. Фирми, подали оферти с цени над обявената прогнозна стойност от 70 000 лева (без ДДС) и период за изпълнение повече от 50 календарни дни, ще бъдат отстранение, посочва възложителят.

Припомняме, че поръчката търси кой да достави и внедри 8 броя единични контейнери за смет по ул. "Отец Паисий". Къде са точните места - четете ТУК!

За контейнерите: от "Чистота" разказват, че подвижният метален съд за събиране на отпадъци трябва да бъде изработен от стоманени профили и ламарина, чрез заваряване, с винтови връзки или по друг подходящ начин, след което да бъде горещо поцинкован. Дъното на подвижния метален съд трябва да бъде отваряемо, за да се осигури изсипване на събраните отпадъци в сметосъбиращ автомобил. Повърхността на металния съд, която лежи върху тротоара трябва да бъде изработена от неръждаема стоманена ламарина с противоплъзгаща повърхност. Металният съд трябва да разполага с куки за изваждане от подземната стоманобетонна шахта при разтоварване в сметосъбиращ автомобил. Приемната кутия трябва да гарантира надеждно събиране на отпадъците, както и надеждно затваряне с цел недопускане на неприятни миризми. Приемната кутия трябва да бъде изработена от метална ламарина и подходящо боядисана.

Виж коментарите (0)

Още по темата (25):
09.07.2023 Неприятна гледка в центъра на Пловдив
25.10.2019 Срам! Вандали с много грозно изпълнение в центъра на Пловдив!
22.10.2019 Кой превърна центъра на Пловдив в нелегално сметище?
17.10.2019 Ясна е причината за шума при обслужването на подземните контейнери
16.10.2019 Читател: Пълен абсурд с подземните кофи за смет
21.06.2019 Монтираха нови подземни съдове за отпадъци
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).