Кофи спасиха Етнографския музей от снощния дъжд, започна ремонт

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
12:59 / 26.05.2015
1678
Тази година стартира проект за реставрацията на Етнографския музей в Старинен Пловдив, а началото се поставя с ремонта на покрива. Символичен старт на ремонтните дейности обявиха кметът Иван Тотев и директорът на музея Ангел Янков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Надявам се през лятото да приключим с покрива и да се премине към реставрацията на фасадата", коментира градоначалникът и припомни, че последният частичен ремонт на музея е бил през 1996 г.

По покрива, който в момента тече и при снощния дъжд са поставени кофи в експозиционните зали, ще се свалят керемидите, ще се изкърпят компрометираните части, ще се постави топло- и хидроизолация, ще се ремонтират улуците и обшивките, ще се поставят нови керемиди. Ще се постави и гръмоотвод.

120 хиляди лева ще бъдат вложени в ремонта, а срокът за изпълнение е 3 месеца.

Ангел Янков подчерта, че Етнографския музей е един от най-посещаваните и само през миналата година е посетен от над 60 хиляди души.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).