Кметът запазва екипа си, увеличава заместниците

Автор: Мария Морунова
Коментари (5)
13:22 / 09.11.2015
6397
Засега зам.-кметовете в община Пловдив остават петима. Това стана ясно от думите на кмета Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той заяви, че досегашните заместници се преназначават. Така Димитър Кацарски остава зам.-кмет по общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции; Александър Държиков по обществен ред и транспорт; Стефан Стоянов по култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики. 

Освен тях Розалин Петков, както стана ясно днес при влизането в длъжност на Здравко Димитров като областен управител, отново става зам.-кмет по общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците, а Георги Титюков се връща на поста зам.-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика.

Както стана ясно още по време на предизборната кампания, ще бъде назначен отделен заместник-кмет по култура, но към момента кметът отказа коментар кой ще бъде на този пост. В общественото пространство се тиражира името на шефката на ОИ "Старинен Пловдив" Амелия Гешева

Още повече до тази мисъл води и фактът, че Минко Кафтански към момента замества Гешева, но кметът заяви, че е временно.

"Каквото и да кажа, ще започне спекулация с имена и постове. Тук не става дума за постове, а за промяна на структурата в Община с оглед на новите предизвикателства - Европейска столица на културата през 2019 г.", коментира Тотев.

Категорично подчерта, че преди 19 ноември, когато е сесията на ОбС или тогава, когато местната власт е наясно как ще изглежда структурата от зам.-кметове, няма да се правят анонси.

Градоначалникът каза още, че промени в общинските предприятия може и да има, но основните като "Чистота", "Градини и паркове", "Синя зона, паркинги и гаражи", "Общинска охрана" си остават в същия вид. 

Евентуално промени може да има в ОП "Европейски политики" заради промените в работата по отношение на европрограмите. Тези промени ще се коментират в следващите две седмици, както и структурата от зам.-кметове.

Виж коментарите (5)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).