Кметът за Бетонния мост: Не ми харесва!

Автор: Васил Динев
Коментари (14)
16:03 / 13.02.2021
15506
Кметът на Пловдив даде извънреден брифинг от Бетонния мост, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво каза пред журналисти Здравко Димитров:

"Решението е ремонт, няма опасност за пешеходния подход към моста, нито за самото съоръжение. Не ми харесва състоянието на моста. След пробива под Централна гара тази пътна връзка ще бъде изградена наново, а дотогава няма проблеми за движението.

В най-скоро време ще бъде направен ремонт - при първа възможност, когато се стопли времето. Строен е през 1981 година и оттогава не му е правен ремонт. Каквото зависи от нас - ще бъде направено! Ще бъдат обследвани всички подобни съоръжения в Пловдив. Отвориха се дупки по пътищата, работим в тази посока".

Припомняме, че днес сутринта проверка на място на специалисти от Общината показа, че конструкцията на Бетонния мост е здрава и няма пукнатина. Заместник-кметът по "Строителство и инвестиции" Пламен Райчев, главният архитект Димитър Ахрянов и главният инженер Юлиан Попов заключиха, че това, за което гражданите сигнализират като "пукнатина", всъщност е технологичната фуга между стълбището от северната страна и моста. Т.е. става въпрос за  свръзката между тротоарната конзола и пътя, която поема двата бетонни елемента – пешеходния и автомобилния.

"Няма място за притеснение. Мостът е в добро състояние. Частично вследствие на времето и температурните амплитуди през годините, тъй като от построяването му не е правен ремонт,  има оголена арматура, което не е конструктивен проблем", посочи Пламен Райчев

Той допълни, че мостът ще продължи да функционира, като може да се направи козметичен ремонт за обработване на фугата, обрушване, почистване на арматурата и шприцоване от долната част за изглаждане на бетоновото покритие.

Заместник-кметът припомни, че продължават съвместните дейности на Община Пловдив и НКЖИ по отношение на пробива под Централна гара, във връзка с което се подготвя проект за модернизиране на Бетонния мост с цел запазване на пътната връзка между районите "Централен" и "Южен".

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.


Виж коментарите (14)

Още по темата (260):
16.04.2024 Труд кипи по новите коловози на Централна гара Пловдив
15.04.2024 Районът около гарата абсолютно неузнаваем заради пробива
15.04.2024 Първо в Plovdiv24.bg: До края на април издават строителното разрешение за демонтажа на Бетонния мост
15.04.2024 Ексклузивно: Кметът на Пловдив подписа споразумението за имотите на НКЖИ и
БДЖ
09.04.2024 Доц. д-р Костадин Кисьов: Няма основание да се смята, че около гарата в Пловдив има археология
09.04.2024 Депутат заговори за археология под Централна гара в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).