Кметът си купува медиен комфорт със 70 000 лева

Автор: Георги Кирилов
Коментари (4)
11:13 / 06.03.2020
20576
Скандалите и неразбориите в Пловдив под "вещото ръководство" на новата местна власт и в частност Здравко Димитров не секват. Провалите и грешките са ежедневие и са толкова тежки, че не можем да си позволим да дадем толеранс на новата власт да влезе в час, защото е красноречиво ясно вече, че тя няма нито административния, нито интелектуалния капацитет, за да го постигне.

Очевидно и самите властимащи в лицето на кмета Здравко Димитров осъзнават това, защото вместо да работят за благото на града и да инвестират мъдро средствата на пловдивчани, са заделили част от тях с идеята да си купят поне частичен медиен комфорт.

В тази връзка общината е обявила обществена поръчка за:

Публикуване на актове, съобщения, обяви и информационни материали на Община Пловдив и Общински съвет – Пловдив, по три обособени позиции, както следва:

Обособена позиция № 1 – "Публикуване на актове, съобщения, обяви и информационни материали на Община Пловдив и Общински съвет – Пловдив в местно печатно ежедневно средство за масово осведомяване“

Обособена позиция № 2 – "Публикуване на актове, съобщения, обяви и информационни материали на Община Пловдив и Общински съвет – Пловдив в национално печатно ежедневно средство за масово осведомяване – избор на приоритетен изпълнител“

Обособена позиция № 3 – "Публикуване на актове, съобщения, обяви и информационни материали на Община Пловдив и Общински съвет – Пловдив в национално печатно ежедневно средство за масово осведомяване – избор на второстепенен изпълнител“

Скандалното тук са няколко факта:

1. Защо общината държи да публикува обяви и съобщения в печатните медии?

2. Защо общината държи да публикува в местно ежедневно издание? Може би защото има местно седмично издание с тираж и аудитория надвишаващ десетократно местното ежедневно печатно издание?

За този медиен комфорт Общината е заделила 69 166,67 лева от джоба на пловдивчани.

Само за пример ще отбележим, че другите големи градове, в това число Варна и Бургас, публикуват съобщенията си в национални ежедневници, местни периодични печатни издания и сайтове. Това дава възможност да се постигне много ниска цена, и по този начин да се спестят голяма част от средствата за публичност.

Община Пловдив обаче явно не иска да пести пари и държи да даде 70 000 на точно определена медия.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).