Кметът обясни защо на мястото на ДКЦ VI трябва да има паркинг

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
17:15 / 29.03.2018
5334
Решението за преместване на ДКЦ VI в сградата на МБАЛ "Свети Мина" нажежи страстите в пловдивския общински съвет, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Защо ще се бута сграда, ремонтирана преди години, за да се прави паркинг, когато улиците наоколо са "синя зона", има възможност за паркиране в и пред мола, има и паркинг за съседния хотел, има и паркинг за ДКЦ-то. Не виждам необходимост от промяната и създаването на този нов паркинг, емоционално заяви дългогодишният съветник д-р Лилия Учкунова. Тя подчерта, че за да се премине изобщо към изграждането на този обект, трябва да се смени и планът на терена, отреден за болница и трябва да се поиска разрешение от министъра на здравеопазването. По думите й не е много коректно първо да се бута и едва след като теренът се освободи, да се иска разрешение за министъра.

"Направили сме анализ. Местата за подобни паркинги не са много. С проекта на пл. "Централен" Общината категорично ще държи да разшири алеята, която води от площада към подлеза. Това значи, че поне един ред от паркинга на "Тримонциум" ще отпадне. Затваряме паркинга по "Иван Вазов", намаляваме местата за паркиране по "Христо Г. Данов". Всъщност в най-тесния център няма опция да увеличаваме паркоместа, напротив. Задължени сме да имаме алтернатива. Градските планове дават възможност там да има паркинг. Мястото е много комуникативно, защо да не се изпълни?", коментира казуса кметът Иван Тотев. Той обаче поясни, че с днешната сесия не се разглежда самият паркинг, а трансформацията на поликлиниката и преместването й. Що се отнася до самия паркинг, то Тотев обясни, че към момента плановете са той да е общински и да дава по-евтина алтернатива на "синята зона" наоколо. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (76):
18.03.2024 Новият директор на "Паркиране и репатриране" обясни за многоетажния паркинг в "Смирненски"
25.10.2022 Пловдивчанин: За това ли плащам по 100 лева на месец?
11.04.2022 Общината: По-скъпото паркиране на някои места в Пловдив е в сила от 1
април
09.04.2022 Сигнал: Усетихте ли как тихомълком увеличиха още една цена?
17.01.2022 Иван Тотев разкритикува Общината
09.11.2021 Банка иска да построи многоетажни паркинги и да ги вземе на концесия за 30
г.
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).