ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на "Южен" се опъва на общината, за да стават нещата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:05 / 01.01.2010Коментари (1)2513
© Plovdiv24.bg
Кой най-добре познава проблемите на пловдивчани? Разбира се, районните кметове - защото първите оплаквания от каквото и да било отиват при тях. Затова Plovdiv24.bg среща чрез поредица интервюта своите читатели с хората, които най-бързо могат да откликнат на тегобите им.

80 080 души живеят в "Южен" според официалните данни отпреди месец. По-малко от 2000 жители засега не достигат, за да изпревари "Централен" като най-населения район. За случилото се там през 2009-а и очакванията за Новата 2010-а - в следващия разговор с кмета Александър Колев и не само с него.

- Прави впечатление избраният от Вас модел на управление чрез работата в екип, сякаш не държите непременно Вие да сте начело навсякъде?

- За мен това е задължително условие. Като състав, ръководството е доста шарена палитра, има представители от различни политически сили - заместникът ми Михаил Казанджиев е от "Атака", Запрян Тодоров пък е член на ГЕРБ, а секретарят Атанас Панчов е едно от лицата на СДС в града.

- Сякаш доста се поизнервиха Вашите съпартийци от ВМРО с назначението на човек на ГЕРБ?

- Всеки да го тълкува както си иска. Трябва взаимно да се уважаваме, стига вече с чисто политически назначения. Хората са разноцветни. Колкото повече различни мнения има, толкова повече можем да осъществим. Стремя се и към дипломация и диалогичност.

Дотук замисленото интервю с Колев свърши. В разговора се включиха Казанджиев и Панчов.

- Има ли нещо през старата вече година, което бихте определили като особено постижение?

М. Казанджиев: Откриването на ЦДГ "Албена". Отговаря на всички европейски стандарти и е най-модерната не само в страната, а и на Балканите. Нова млечна кухня - пак за улеснение на най-младите, заработи на ул. "Георги Кондолов", а преди няма има и месец открихме и пункт за раздаване на храна за бебетата.

А. Панчов: Сред приоритетите ни през Новата 2010 година е да започнем строителството на нова градина в двора на училище "Константин Величков", ще адаптираме същия проект. 700 хиляди лева искаме за целта от общинския бюджет, а други 800 хиляди - за проектиране и започване на друго обединено детско заведение с градина и ясли.

- Ориентирани сте към младите семейства? Толкова ли са много?

А. Панчов: Статистиката показва, че в "Южен" се раждат най-много деца и живеят най-много пловдивчани до 14-годишна възраст. След бурното строителство през последните две-три години тук се заселиха много млади хора. Това ни дава основание да твърдим, че скоро ще сме най-големият район. Доскоро като че ли имаше някакво пренебрежение към тази част на града, но начинът на живот и развитието на бизнеса показа, че това е най-песпективният район за живеене. В Южната индустриална зона например се произвежда най-голямата част от вътрешния брутен продукт на територията на общината.

- За какво най-често хората се обръщат към районната администрация?

М. Казанджиев: За инфраструктура и благоустройство. "Михалаки Георгиев" вече не е емблематична, няма ги лунните кратери. Ще трябва да се търси друг синоним за разбита улица. Със собствените приходи от гаражи асфалтирахме "Кукуш", почти изцяло изградихме "Христо Матов" и прилежащите терени, където в началото на януари временно ще се премести Събота пазара. Зад центъра за работа с деца построихме ул. "Балканска зора". Навсякъде, където ремонтираме, правим подстъпи за хората с увреждания. Търсят ни за решаване и на социални проблеми. Освен младите, в района живеят и възрастни хора, на които се опитваме да помогнем. Освен двете общински социални трапезарии за 350 души, тук работи и трета.

- А случва ли ви се да получите благодарности?

М. Казанджиев: Ей сега получихме тази новогодишна честитка /освен с празнични пожелания, и с благодарности от жителите на ул. "Георги Икономов" блок 250 - б.а./ Благодарят ни за нови детски площадки, към 20-те от по-миналата година през 2009-а добавихме още 13. Хората оценяват, че облагородяваме и междублоковите пространства. Бързо решаваме по сигнали пролеми с чистотата и неправилното паркиране.
 
- Г-н Колев, лично Вие като кмет кое от постигнатото оценявате като своя лична победа?

-  Може би смелостта да настоявам пред общинската администрация в района да се случат неща, невъзможни досега. Не става дума само за пътна инфраструктура, а за абсолютно чужди преди за района дейности. На първо място в града сме в социалната политика. Наистина се грижим за хората, които имат нужда от помощ. Все така ще продължавам - упорито и смело. Не трябва един добър кмет да се примирява с постигнатото до този момент.

- Пожелайте нещо на хората от района.

- През Новата година им пожелавам да бъдат здрави и щастливи, да са по-миролюбиви и сърдечни, да уважават човека до себе си и да си помагат взаимно с каквото могат. В тежката ситуация на криза сигурно е трудно да бъдеш съчувствен към другиго, но нека бъдем по-милостиви. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Район Южен често е "запазена марка" на МВРО - 1995/1999 г. АЛЕКСАНДЪР Долев; 2007-2011 г. АЛЕКСАНДЪР Колев; следващият ще бъде АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: