Кметът на "Тракия": Законът за етажната собственост игнорира наемателите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:35 / 04.01.2011
1659
Позицията на наемателя е напълно игнорирана в Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС), но това донякъде е нормално, защото става въпрос за частна собственост, заяви в ефира на Дарик радио кметът на район "Тракия" Гиньо Матев. Смятам, че наемателите също трябва да намерят своето място в ЗУЕС, особено когато става въпрос за решаване на общи проблеми, каза Матев. По думите му активното участие на наемателите в решаването на текущи въпроси трябва да бъде регламентирано във въпросния закон.

Районният кмет посочи, че ЗУЕС е възможност за запълване на ценностния вакуум, в който обществото ни се намира през последните 20 години. Много хора твърдяха, че законът е комунистически, но той не само че не беше отхвърлен от настоящото правителство, а министър Плевналиев предложи и някои промени, които ще благоприятстват за носенето на повече права и отговорности от гражданите, добави Матев.

Близо 90% от управителите на етажната собственост в "Тракия" вече са вписани в официалния регистър. Кметствата трябва да се отчетат до 31 януари, а след това да пристъпят към административни мерки за избиране на домоуправители във всички етажни съсобствености. Процентът на регистрираните домоуправители при нас е рекорден за големите градове в България, коментира още кметът на "Тракия". Той е постигнат благодарение на поредица от действия на кметския екип, както и от юристи и архитекти, които са стимулирали провеждането на общите събрания по входове и блокове.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се...
Пенсионер стана за резил в Пловдив, арестуваха го
Стреляха по градски автобус в Пловдив
Световноизвестна пловдивчанка направи голям жест
Най-вкусният фестивал в Пловдив се завръща
Шофьор на BMW с брутални действия към колега, просна го на земята...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).