Кметът и Николай Гигов искат от Бойко Борисов 5 милиона за Раковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
12:32 / 22.10.2009
5313
Исканията на община Раковски за преференции заради намиращия се на нейна територия екозавод обсъдиха на среща кметът Славчо Атанасов и Николай Гигов, един от собствениците на предприятието. Постигнати бяха приемливи условия, с които са съгласни и шефовете на съседната община, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Отпадъците на четирите села около екозавода - Шишманци, Белозем, Чалъково и Болярино, ще бъдат обработвани абсолютно безплатно", пое ангажимент Гигов. Освен досегашните 120 работни места, ще бъдат назначени още 60 работници от местното население.

Управителят на консорциума "Екологичен завод" Владислава Георгиева пък обеща, че за всички жители ще бъде осигурен безплатен профилактичен медицински преглед веднъж годишно, което ще донесе успокоение сред тях за безопасността на завода за здравето им.

Славчо Атанасов и Николай Гигов ще се срещнат следващата седмица с премиера Бойко Борисов, за да искат от него 5-те милиона лева, ултимативно поставени от община Раковски като условие да не се противопоставят на пускането на екозавода, да бъдат отпуснати от правителството. Това беше препъникамъкът в досегашните преговори между Пловдив и Раковски, особено след категоричността на общинските съветници да не подкрепят подобно решение, още повече, че то би било и незаконосъобразно. Очаква се, както и досега, Бойко Борисов да прояви разбиране и да разпореди парите да се дадат, за да може Раковски да асфалтира 7-километровия път до предприятието.

"Още днес подготвям официално писмо до премиера, за да му обясня за пътя. То ще бъде подкрепено и от писма на председателя на Общинския съвет и на съветници от различни политически сили", увери кметът. 

Преработката на отпадъците на град Раковски ще струва колкото и за Пловдив - 30 лева на тон. Преференциите за околните села ще дойдат от печалбата на предприятието. Гигов съобщи, че до няколко дни приемателната комисия ще приключи работа и ще издаде Акт 16. Най-вероятно заводът ще заработи в график от 1 ноември.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (10)

Още по темата (189):
28.03.2024 Пълно единодушие в Общинския съвет за екозавода в Шишманци, планират рекултивация
25.03.2024 Пловдив иска европари за рекултивация на клетка 1 на депото в Шишманци
15.11.2023 12 000 лева финансова санкция е наложена на община Пловдив
20.10.2023 Общината плаща още милиони за боклука след договор с фирма на баща на общински съветник
12.09.2023 Община Пловдив прескача ОбС за спорен договор за повече пари с почистващата фирма?
24.08.2019 Солена глоба за завода в Шишманци
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).