Кметът: Опозицията да премести протестите срещу правителството на 9-ти септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:41 / 04.09.2008
3096
Протестите на опозицията пред паметника на Майка България на площад „Съединение" ще са чиста провокация за града. Това заяви кметът Славчо Атанасов по повод заканите на Атака и ДСБ да освиркат президента, премиера и председателя на Народното събрание по време на тържествената заря на 6 септември.

Това е празник, на който не бива да се делим на крилца и перца. Ако искат да протестират, защо не го направят на 9 септември - една дата, която наистина е разграничителна за българите, предложи градоначалникът. Според него подобни демонстрации трябва да се правят не пред паметника на Съединението, а пред Министерския съвет и пред Президентството. Все пак той ще разреши на опозицията да проведе свои протестни митинги, но ако са на друго място - до шадравана пред общината или на площад „Централен".

Точно с протеста срещу действията на правитлството, които ни унижават като българи пред Европа, ще помогнем на хората да отбележат празника достойно, опонира членът на националното ръководство на ДСБ Даниела Желязкова. Това, че Пловдив очаква държавно финансиране за големи инфраструктурни проекти не бива да ни спира да изразим позицията си към правителството, заради което ЕС ни спира парите от своите фондове, посочи организационният секретар на ГЕРБ в Пловдив Сузана Николова. Какви средства ще чака общината, ако затворят и средствата по програма "Регионално развитие", попита тя.

В 5 пункта пловдивчани ще могат в събота да подпишат заповедите за уволнение на кабинета Станишев в рамките на националната протестна кампания на ДСБ, ГЕРБ и СДС. Централна поща, на Джумаята и пред офисите на двете партии. Протестният пост на площад "Стефан Стамболов" ще остане до 22-и септември - Деня на независимостта на България.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (26):
07.09.2008 Кметът на район "Тракия" Гиньо Матев даде старт на картинг състезание посветено на Съединението
06.09.2008 Шествието на ВМРО премина без безредици
06.09.2008 Направиха възстановка на събитията от 6-ти септември 1885-та
06.09.2008 С тържествена заря приключиха празненствата по повод Съединението
06.09.2008 Станишев: Имаме най-деструктивната опозиция
06.09.2008 Президентът: Опитват се да партизират празника на Съединението
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).