Кметът: Довършвам бул. "Марица-юг", започвам "Модър-Царевец", оправям спирките

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
13:54 / 19.10.2010
5298
Кметът Славчо Атанасов резпространи Меморандум за основните задачи, които си поставя до края на мандата. Публикуваме го без съкращения:


Уважаеми пловдивчани,

Предлагам на вниманието на всички граждани, на политическите сили в Пловдив, както и на обществените и гражданските организации основните задачи в програмата ми за управление през предстоящата една година. Тези акценти се налагат поради тежкото финансово положение на държавата и рестриктивната политика на правителството спрямо Пловдив. Като кмет съм длъжен да запозная обществеността с най-неотложните точки в работата ми, за да бъдат завършени те отговорно и успешно, въпреки икономическите затруднения. Убеден съм, че при наличието на гражданска и политическа воля, това ще се случи.

1. Инфраструктурни обекти:

- довършване на разширяването на булевард "Марица-юг";
- финализиране на удължаването на бул. "Свобода";
- рехабилитация на уличната мрежа с реализиране на намерението за теглене на 30-милионен заем от Европейската банка за възстановяване и развитие;
- започване на изграждането на пътен възел "Модър-Царевец";
- окончателно приключване на реконструкцията на Градския дом на културата;
- решаване на въпроса със спирките за автобусите и тролеите от градския транспорт; изграждане на допълнителни заслони.


2. Бюджетни дейности:

- да се запазят като приоритети в макрорамката на Бюджет '2011 г. направленията: "социални дейности", "здравеопазване", "образование, култура и младежки политики". При необходимост финансирането в тези направления да бъде намалено не повече от 10 процента спрямо Бюджет '2010 г, за да не се допуснат трусове в социалния сектор.
- довършване на започнатите детски градини.


3. Работа по европейски проекти:

- включване на всички управленски, експертни и финансови възможности за европейско финансиране по различни програми на приоритетните за Община Пловдив обекти;
- осъществяване на спечелени вече европроекти.


4. Участие на гражданите и представители на политическите сили в изпълняването на приоритетните задачи и контрол върху администрацията:

- в началото на всеки месец да се провежда широк политически консултативен съвет с наблюдаващи представители от граждански организации; съвместни заседания за приемане на персонален отчет от представителите им за тяхната работа за предходния месец, както и за предстоящите задачи;
- партиите, представени в Общинския съвет на Пловдив, и наблюдаващите представители на граждански организации да провеждат ежемесечни съвместни заседания по предложенията за решения на Общинския съвет.


Виж коментарите (27)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).