Кметът: До момента са ме проверявали 183 пъти, нямам сериозно нарушение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:57 / 29.08.2011
3465
До момента са ме проверявали 183 най-различни проверки, които не успяха да открият нито един сериозен пропуск в работата на администрацията, коментира кметът Славчо Атанасов.

Четири стари акта вече паднаха в съда, обжалвали сме и тези, защото са за дребни неща и най-вероятно също ще паднат в съда, коментира общинският юрист Георги Стоилов. 

Абсолютно не отговаря на истината изнесената информация, че от бюджета на Община Пловдив за реконструкцията на бул. "Руски" предстои да бъдат актувани и платени 3 805 952. Нищо подобно няма, платили сме милион и четиристотин хиляди лева на фирмата, тя има претенции за още два милиона и по тази причина се съдим с тях, заяви зам.-кметът по общинска собственост на община Пловдив Александър Долев. Той припомни, че специално този договор е наследен от мандата на д-р Иван Чомаков. Направените актове са за незначителни административни неточности от порядъка на невърнати в срок гаранции на участници в процедури или неизпратена също навреме информация до участници в процедурите за сключен по тях договор. А както всички вече знаят, начетът за цитираните 121 хиляди лева не е на общината, а е на фирма "Инжстрой", а общинските служители са солидарни с нея. Това също вече сме обжалвали, защото общинските специалисти не са допуснали нарушения в работата си, допълни Долев. Благодаря на партия Герб, че непрекъснато ни пращат проверки, така ни държат бодри и във форма. Напълно ги разбирам, изборите са съвсем близо и те трескаво търсят компромати срещу Славчо Атанасов, каза още зам.-кметът Долев. 

Виж коментарите (9)

Още по темата (2):
29.08.2011 Вижте доклада от финансовата инспекция на Общината, завършила с 28 акта
29.08.2011 Общината с 28 акта за административни нарушения, след инспекция
Още новини от Новини от Пловдив:
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Съдът върна на работа бившия шеф на "Общински пазари"
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).