ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Клоунът Кени ви кани на абсурдната комедия "Животни" на Театър "Хенд"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 02.02.2022Коментари (0)2127
Пловдивският куклено-драматичен театър “Хенд" кани пловдивчани на следващото си представление, записано със "златни букви“ в репертоара на формацията. Това е спектакълът "Животни", който актьорите определят като абсурдна комедия, за това как да летим с разперени копита. Едно от най-гледаните и забавни представления е създадено от млади актьори от класа на Теди Москов, които се събират около идеята на Ивомир Игнатов – Кени. 

Действието се развива в провинциална психиатрична клиника. За трима пациенти, всеки от които има специфичен проблем, се грижат лекар и медицинска сестра. Денят започва с провеждане на арт терапия. Неволен участник в нея обаче става и майстор-бояджия. Лекари и пациенти поемат заедно на приказно пътешествие с подръчни материали. Ситуация след ситуация въображаемият свят взима превес. "Ситуациите се сменят в бързо темпо и границата между реалност и фантазия се стопява. Създават се комедийни ситуации, историята се развива неочаквано, всички се превъплъщават в различни забавни персонажи“, разказва режисьорът.

В шеметното препускане във фантастичната история всеки един претърпява промяна. От сухар докторът се превръща в забавен импровизатор, способен на чудеса. Медицинската сестра добива смелост и самочувствие - от помощник се превръща в лидер. Грубоватият бояджия става чувствителен и човечен. Когато се връщат в реалността, се оказва, че експериментът е помогнал на всички да се справят с проблемите си.

"Животни“ може да гледате на 24 февруари в 19 часа в залата на Театър “Хенд“. (Намира се в двора на частно училище Дружба на бул. "Руски" №18  ). Билети се продават в мрежата на Ивентим, както и на място в салона на театър "Хенд“.

Постановката "Животни“ съвсем скоро ще има своята премиера в София. Тя ще бъде играна за първи път в Théatro на 26 февруари.

Обичаният актьор Ивомир Игнатов – Кени, който пловдивчани познават добре и като забавния клоун на Главната улица в Пловдив, създава куклено- драматичен театър “Хенд " в Париж – Франция 1990 година. Театърът получава името си "Hand Theatre“ при първото си официално представяне 1990 година на интернационалният куклен фестивал в Шарльовил – Мезиер. Името възниква по идея на главния мениджър на театър "Тепто“ – Гент, Белгия – Фреек Неруинг и Марианне Хиктер  директор "културно – информационен център Валон-Брюксел“ – Париж, Франция, които са силно впечатлени от авторския етюд с голи ръце  – "ЕГО" на Ивомир Игнатов. 

Актьорите на “Хенд" са професионалисти с умения и опит, които карат всяко дете и родител да гледат с интерес и усмивка на лице. По-голямата част са възпитаници на НАТФИЗ "Кръстю Сарафов“, част от тях и в момента са щатни актьори в трупите на театрите в Сливен, Ямбол, Габрово. Обединява ги любовта към театъра и нетрадиционния подход в работата на директора на "Хенд“ Ивомир Игнатов- Кени. Зад всичко това се крие човешкото лице на клоуна, за когото контактът с публиката е всичко.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: