Клиентка: Редно ли е сервитьорите да си удържат бакшиши по тяхна преценка?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (44)
18:07 / 31.07.2021
38555
Редно ли е без разрешение сервитьорите да си удържат бакшиши по тяхна преценка? Това попита читателка на Plovdiv24.bg в сигнала си до нашата медия. Дали е права - преценете вие:

"Преди дни за пореден път посетих заведение в Пловдив и съответно след консумиране на поръчката поискахме сметката. Тъй като не успяхме отново, както и предишните пъти да съберем точна сума, сервитьорите без да ни попитат, си хванаха близо 4 лева бакшиш, тоест връщат по-малко ресто от това, което пише на касовия бон.

Това се случва почти винаги във всички заведения - чисто укриване на данъци и поставяне на клиента в неудобно положение - всеки си е преценил колко пари има възможност да остави за поръчката, която е направил, а да се разправяш пред погледа на пълна зала с клиенти е меко казано неприемливо.

Това са десетки, стотици хора всеки ден - преценете за какви недекларирани допълнителни доходи става въпрос - всички заведенията са така, правят се, че започват да ровят да ти върнат ресто и след двуминутно джабурене на цяла шепа стотинки ти заявават, че нямат да върнат - отработен мошенгийски трик. Аз лично като клиент се чувствам измамена. Има ли компетентни органи, които следят за тези измами, или пак, като дойде локдаун, ще са първи по мрънкане как били онеправдани?"

Виж коментарите (44)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).