Кич или атракция? Сложиха глава на дракон на пъпа на Пловдив!

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (18)
10:38 / 16.08.2022
18914
Кич или атракция е главата на дракона до разкопките на Римския форум - Запад? Това питаме пловдивчани днес, след като Plovdiv24.bg се натъкна на рекламното съоръжение на пл. "Централен".

Феновете на култовия сериал "Игра на тронове" с нетърпение очакват неговото продължение - "Домът на дракона", което ще стартира на 22 август.

Дали обаче там е мястото на бутафорното изображение, закриващо археологическите разкопки, е друга тема.

Пловдив е град, в който се случват различни събития и публиката е свикнала с разнообразни мероприятия, част от които задават повече въпроси, отколкото отговори.

Няколко години отне на община Пловдив да ремонтира пл. "Централен" и да покаже разкопките, нещо, което очаква археологията откъм южната част. Делата със собственици на имот до Пощата също отежняваха и забавяха обновяването.

Припомняме, че след полагането на ледената пързалка през пролетта се наложи ремонт на част от плочките, като по онова време площадът нямаше още Акт 16, т.е. не беше въведен в експлоататция.

Последните няколко издания на "Капана фест" също се провеждаха на въпросното място. Миналата година бяха поставени и поцинковано кофи - арт инсталация, като част от Седмица на съвременното изкуство в Пловдив, което също раздели общественото мнение на две.

Така се оказва, че част от атракциите и събитията са добре приемани, други имат недотам добри резултати.

Може пък главата на дракона да привлече повече хора да разгледат разкопките в непосредствена близост и да научат повече за този историческа зона.

Кажете ни как мислите Вие?

Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако днес сте решили да ходите за чорапи в Турция, не ходете!
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Бойко Борисов и Цвета Караянчева оглавиха листите на ГЕРБ-СДС за ...
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).