"Капана" свети ретро, новите тротоари вече са изпочупени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
13:34 / 02.11.2009
10128
С шумно рекламираното от кмета Славчо Атанасов преобразяване на "Капана" в късната есен, пловдивчаните оптимисти очакваха истинска романтика - с новото ретро осветление и с новите плочки по тротоарите.

106 фенера вече светят, увери главният инженер Пейчо Михов. Минала е приемателната комисия, направени са 72-часовите проби. Около 225 хиляди лева струваше поставянето на осветителните тела и близо 4-те км кабели. 

Утре-вдругиден ще приключи и започналото още през лятото оплочване на всички тротоари в квартала,  за което общината задели 200 хиляди. Преди още свършеното от елховската фирма "СМК Инвиктус" ООД да бъде официално прието, много от новите плочки са вече изпочупени. Градската управа сега ще прави тест за качеството им в специализирана лаборатория. Почти нямало съмнение, че произведените в пловдивската фирма "Пи ен ен" пресовани плочи 30/30/3 см са достатъчно надеждни. "За да придобият максимална якост, след като бъдат залепени с варо-циментовия разтвор, е нужно да минат поне 24 часа. Качи ли се междувременно автомобил, плочките може да се счупят", обясни инж. Михов.

Има идея "Капана" да стане пешеходна зона, но, според признанието на заместник-кмета Руси Панчев, тя може да се осъществи едва когато бъдат осигурени достатъчно паркоместа. По-лесен вариант за пазене на тротоарите са предпазните колчета.

Репортерска проверка по обед почти не можа да открие покачила се върху новите тротоари коли, само някакъв бус, разтоварващ стока, си беше превишил правата. "Вижте каква порнография са прехвалените тротоари", колкото с възмущение, толкова и с горчива ирония, коментираха придобивката собствениците на магазин.

Още през лятото читатели на Plovdiv24.bg. предупредиха, че работата не върви добре. От фирмата изпълнител тогава гарантираха, че спазват технологиите и всичко ще е тип-топ, когато свършат. Тротоарите и сега изглеждат ужасно, сякаш майсторите са си оставили ръцете. С цимент, който най-вероятно ще се орони още тази зима, е наплескано около шахтите и бордюрите. Не е ясно дали от направената инвестиция пловдивчани ще са с поне 400 хиляди лева по-щастливи.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (16)

Още по темата (24):
18.03.2016 В "Капана" густото е навсякъде
30.11.2015 Опасват с камери "Капана"
05.07.2014 Приключиха ремонтите в "Капана"
09.06.2014 Ето го 6-тонното огледало, което монтираха в "Капана"
05.06.2014 Десетметрова огледална стена отразява квартал "Капана" в Пловдив
09.05.2014 Стартира изграждането на "Проект 0" в "Капана"
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).