ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на "Южен" Костадин Язов: Многоетажни паркинги и нови пътни артерии могат да облекчат основните проблеми в района
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:41 / 28.09.2019Коментари (3)8902
©
Партия ГЕРБ номинира 42-годишния Костадин Язов за кандидат-кмет на район "Южен“ в Пловдив. Той получава средно образование в Техникума по механотехника в града, след което продължава обучението си в Пловдивския университет. Там завършва инженерна физика с две специалности: "Атомна и ядрена физика" и "Лазарни техники и технологии". Освен това е магистър по "Макроикономика, както и по "Сигурност в публичния и частния сектор".

През 2013 година получава докторска степен по дипломация и сигурност, като дисертацията е му е на актуалната сега тема "Рискове и заплахи за информацията в съвременната среда за сигурност“. Преподавател във Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив. Народен представител в 41-вото Народно събрание от 16-ти Многомандатен избирателен район Пловдив-град от ГЕРБ.

С Решение на Съвета на директорите на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД от 29 януари 2015 г. Костадин Язов е избран за зам.председател на Надзорния съвет на "Електроенергиен Системен Оператор" ЕАД.

Костадин Язов живее повече от 30 години в район Южен и въпреки че работата му изисква в последните десетина от тях да прекарва голяма част от времето си в София, както и да пътува доста в страната и чужбина, продължава да е жител на града и проблемите са му до болка познати.

"Проблемите на район "Южен“ са част от проблемите на Пловдив, както и на всеки по-голям град в страната. Основният от тях според мен е свързан с трафика – районът се развива непрекъснатото и вече се задъхва в трафика и при проблемите с паркирането. Не знам колко от живеещите в "Южен“ са наясно, но тук, където вече са над 110 хиляди жители, има само три вътрешни булеварда – "Никола Вапцаров“, "Александър Стамболийски“ и "Арх. Динеков“. При това трасето на "Арх. Динеков“ е недовършено и вече е невъзможно това да се случи. Всички други пътни артерии са улици, в голяма част от случаите – дори улички, което обуславя и проблемите с трафика, а и с паркирането.

Трафикът може да бъде облекчен с регулиране на цикличността на светофарите, за да имаме "зелена вълна“ в Пловдив при определена скорост, което ще има и екологичен ефект. Там, където е възможно, ще се изградят нови пътни артерии (например между бул "Александър Стамболийски“ и "Остромила“, където са необходими поне 2 хубави асфалтирани връзки). Преасфалтирането на бул. "Никола Вапцаров“ трябва да продължи до края му при зала "Олимпиада“.

Другият булевард в южната част – "Александър Стамболийски“ е в много тежко състояние, на доста места настилката е компрометирана, но искам хората да знаят, че евентуалното му затваряне за ремонт ще създаде предпоставки за транспортен хаос. Затова трябва първо да се работи по изграждане на Южната тангента, свързваща квартал "Прослав“ с кварталите "Остромила“ и "Беломорски“, за да ремонтираме и този булевард.

Завършването на стартиралия ремонт на Кукленско шосе трябва да се случи в най-кратки срокове, за да се отвори единия от подстъпите на района и на града към Родопската яка, където вече има доста живеещи пловдивчани.

Сред задачите ми е поетапна подмяна на паважната настилка по места с асфалтова, като ще търсим още при проектирането да бъдат заложени и джобове за паркиране, за да не се пречи на трафика.

Именно паркирането се очертава като най-сериозния проблем за живеещите в "Южен“. Построяването на поне два покрити многоетажни паркинга в района ще облекчи част от проблема. В друг район вече завършва стоежа на първия такъв в Пловдив и сметките показват, че при стойност от порядъка на 3 милиона лева, там ще има 150 места и търговски площи на партера, които ще му дадат възможност да се самофинансира.

Убеден съм, че в "Южен“ ще се намерят поне два терена, където да изградим такова съоръжение и ще търсим едното от тях да е в близост до новите комплекси, където проблемът с паркирането е огромен. Затова и споделям друг приоритет в бъдещата ми работа – няма да се издава строително разрешение на инвеститорите, ако не са предвидени достатъчно паркоместа. Жителите в новите комплекси може би не са обърнали внимание при покупката на жилище, че няма да има къде да оставят колите си. А те идват с тях, семейства имат по 2 МПС-та вече, и се обръщат към администрацията – направете ни паркинг. Но когато няма място наоколо или съседните имоти са частни – администрацията не може да реагира.

Там, където не може да се направи многоетажен паркинг – ще работим да се изграждат наземни. Но не асфалтови и в никакъв случай за сметка на градинки или паркови пространства, защото районът отдавна се задъхва и от липсата на достатъчно зелени площи. Обикалял съм достатъчно по света и ще приложа видяното там – ще се работи с вибрирани бетонни елементи за тревна фуга, така че да можем да съхраним в максимална степен зеленината, но да има и къде да се паркира.

Противно на мнението, че "Южен“ е застаряващ район, тук живеят много млади хора, в активната трудова възраст, които искат нормалните човешки удобства при отиване и връщане от работа и съм уверен, че можем да отговорим на тези техни искания. Разбира се, с това не се изчерпват проблемите. На много места липсва изцяло или пък е неработещо уличното осветление, липсват достатъчно контейнери за смет и понякога боклука прелива, заради паркираните коли малките улички са непроходими през зимата за снегопочистващата техника, повсеместно са разбити тротоарните настилки.

Уверявам ви, че живеещите в района ще имат ежедневна връзка с мен или със заместник-кметовете, като ще могат да дадат и своите идеи за развитие и най-важното – предложенията си как да бъдат реализирани тези идеи.

Големите проблеми на района са ясни на всички (затова и въобще не споменавам изключително важната връзка Модър-Царевец, която ще осигури на жителите на Южен пряк и бърз достъп до УМБАЛ и още 3 големи болници), но не всеки знае и може как да ги реши, затова и повечето няма да обясняват как да стане решението и на каква стойност. Аз обаче имам самочувствието, че и знам как да го направя, и как може да стане, и колко ще струва. Затова призовавам жителите на "Южен“ да гласуват с № 43 в бюлетината, за да направим заедно района едно от най-приятните места за живеене в Пловдив".


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
"в бъдещата ми работа - няма да се издава строително разрешение на инвеститорите, ако не са предвидени достатъчно паркоместа".в момента строителни разрешения се издават със 100% осигурено паркиране.проверете.като бъдещ кмет / евентуално/обаче се замислете по какъв начин да накарате купувачите на жилища да купуват и предвидените към апартаментите им паркирания,защото в противен случай,ако вдигнете още процента на паркиране за инвеститорите,а не им осигурите продажби.....ще стане интересно с цените на жилищата.поне аз така мисля
на 28.09.2019 г.
+1
 
 
Учителите в Механото са на ниво за разлика от учениците които само чакат да свърши часът и да излязат да пушат извън двора отпред. Личен опит-близо 2 години поддържах компютрите там на старата си работа. А за ПУ-то, изобщо не искам да говоря за качеството на образование. Дъщеря ми завърши магистратура там и изобщо не е доволна. Така че направете си извода за образованието на този кандидат кмет. Независимо от гръмките наименования на специалностите, които е завършил...
0
 
 
Само глупости са надрънкани в статията. За кое точно, от всичко изброено, принципал е рай-кмета? Говориш така, все-едно откриваш топлата вода и не в района, а в Пловдив въобще, за първи път ще има кмет! Имал "самочувствие" - надут п.... ба....!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: