Каназирева потвърди пред Plovdiv24.bg: Водени са разговори с мен за създаване на нова група в ОбС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:47 / 02.07.2013
4382
Общинските съветници Камен Шишманов, Костадин Кисьов и Марияна Димитрова са разговаряли с Дани Каназирева за създаване на нова група в ОбС на Пловдив. Това потвърди самата тя в интервю за Plovdiv24.bg

"Аз ще се радвам да се случи това, но ще го обявя официално, когато стане факт. Пловдив има нужда от една такава група, тъй като виждате, че форматът, с който СДС и ДСБ се явиха на местните избори, реши, че може да работи в съглашателство с ДПС, въпреки националната позиция на партийните им ръководства", категорична беше тя.

-От колко човека ще се състои в такъв случай групата?

От седем. Държа да кажа, че новата група не е плод на някакви пазарлъци и уговорки. Тя ще е група, обединяваща хора експерти в различни области с цел по-компетентно и коректно управление на града. 

-Кога очаквате новата формация в ОбС да стане факт?

До следващата сесия на градския парламент на 18 юли.

-Г-жо Каназирева, така се разпада групата на НИЕ, начело на която е екс-кмета Славчо Атанасов. Какъв е вашия коментар?

Тук коментар трябва да направи самия той. Аз отново заявявам, че няма никакви уговорки между нас.

-Марияна Димитрова- директор на Руската гимназия, Костадин Кисьов-директор на Археологическия музей и Камен Шишманов-председател на Българската федерацията по спортна стрелба споделяли ли са с вас защо искат да участват в новата група?

Когато това стане факт, ще дадем официална пресконференция, на която те ще изкажат мотивите си.

-Какви ще са приоритетите на новата формация?

-В най-общи линии водещо ще е експертното начало, това да сме коректив на управлението в града като дясноцентристка група. 

-Г-жо Каназирева, възможно ли е до следващите избори тя да прерасне в нова, дясноцентристка партия и тя да участва в изборния процес?

-Не, не мисля. 

-Нека поговорим и за политическата обстановка в страната. Протестите срещу правителството на Орешарски продължават вече 18 дни...какъв е вашия коментар?

С постъпката си БСП може да влезе в учебниците по политология и всеки час да започва с него....Такова самоубийство не съм очаквала никога от столетницата. За жалост, партия стана мръсна дума, въпреки че е нищо друго освен сдружение с нестопанска цел.

В този момент, когато обществото се обявява остро срещу срастването на политическата и икономическата власт и създаването на т.н. олигархически кръгове, да поставиш начело на националната сигурност на държавата човек на ДПС и то човек, добре разпознат точно в тези икономически среди(б.а.става въпрос за Делян Пеевски)...беше съвсем нормално всички ние да реагираме така. 

Смятам, че правителството на Орешарски трябва незабавно да си подаде оставката и то не защото не си преразгледаха и не върнаха акта на назначение на Пеевски, а защото не смятам, че българското общество трябва да става пъдарин на властта...Но за да бъда честна, не съм оптимистично настроена.

-Държите на промяна в изборния кодекс. Кажете малко повече за това?

На първо място-предлагаме задължително гласуване и граждански листи. Така ще се избегне купуването на гласове. На второ място, именно тази балансираща роля на ДПС ще бъде категорично елиминирана...те няма да имат повече от 10 депутати в Парламента. Освен това, изборите трябва да се провеждат в работен ден, обявен специално за почивен. Така ще се възпитава дори у младите задължението и правото им да гласуват. 

-Как ще коментирате поведението на Волен Сидеров

Смятам, че зад този цирк и неадекватно си поведение Сидеров се опитва да скрие друго, а именно икономическо споразумение с ДПС и БСП. Лидерът на Атака се опитва да смени фокуса и ударението...опитва се по един нестандартен начин да прикрие икономическите интереси в сегашния парламент.

-Нестандартен не е ли твърде меко казано?

Много меко казано, затова заявявам: неадекватно, антидържавно държание , което не се побира в нормата, която следва да имат нашите политици. Дори лично аз се чувствам обидена от такова държание. 

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
23 пациента са били евакуирани заради пожара в най-голямата болни...
Първа информация за пожара в УМБАЛ "Свети Георги"
Пожар в УМБАЛ "Свети Георги", евакуират 3 етажа
5,22% за "Величие" в Пловдив област, ГЕРБ води челната позиция
Батални сцени край Пловдив, мъж нападна полицаи с моторна резачка...
ГЕРБ-СДС с шанс за четвърти мандат от Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).