Каназирева: "Нова Република" е единствената, която предлага силни региони чрез децентрализация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:09 / 08.03.2017
3148
"Докато нямаме работещи институции, намесата в българската политика ще продължава", отбеляза Дани Каназирева, по време на участието си в дебат за Пловдив, който се състоя в сутрешния блок на Нова телевизия. Водачът на листата в Пловдив и Пловдив област добави, че това е груба намеса в българската политика от страна на турския министър, рекламирал една конкретна партия. 

"Партийните назначени и липсата на реална реформа, липсата на реформа в правосъдната система, е това, което задушава промяната наред с огромната корупция.", категорична бе Каназирева. 

Тя уточни, че кражбите и загубите, в следствие на корупция, са близо 10 милиарда на година. "Това продължават от страна на управляващите и единствената възможност за промяната е румънския модел и създаването на заместник-главен прокурор".

В битката за депутатско място от Пловдив Каназирева каза, че ще разчита на подкрепата на своите съграждани, защото е от града и познава техните проблеми за разлика от повечето си опоненти, които са пришълци. 

"Преди няколко месеца хора казаха "да" на мажоритарните избори, за да могат да избират своите представители от всеки регион и поздравявам колегите, но никой от тях не е от Пловдив. Докато не започне децентрализация и не прекратим раздаването на обществените поръчки от партийните централи, ще продължи задушаването на бизнеса", допълни тя.

"В програмата на "Нова Република" е залегнало въвеждането на електронизация, за да се премахне порочната практика заявка-изпълнител и докато това не бъде въведено, няма да се промени системата с корупцията в поръчките, и няма да можем да помогнем на младите хора, които очакват увеличения в средствата за отглеждане на деца и изобщо в социалната сфера", коментира Каназирева на въпроси, зададени от пловдивчани във връзка с проблема с ниските доходи на младите семейства.

Каназирева изрази сериозна тревога по отношение на провала на проекта по подготовката на Пловдив за европейска столица на културата. Според нея това е не само локален, но и държавен провал, защото са пропуснати плащания и поради това нищо не е свършено. 

"Дълги години народните представителите от регион Пловдив не са успявали да защитават интересите на града в парламента и в резултат много проекти като този, но и за изграждането на пътища и инфраструктура, са просрочени и неизпълнени и е крайно време да бъдат взети сериозни мерки, за да се стимулира развитието на града.

В заключение Дани Каназирева отбеляза, че единствено "Нова Република" в своята програма, е заложила децентрализацията като единствената възможност за развитието на силни икономически региони и по този начин силна национална икономика.

 


Виж коментарите (4)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).