ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Каназирева: Да покажем, че Пловдив е различният град в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 23.10.2015Коментари (2)2476
©
Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив":

Пловдив не е просто вторият по големина град в България. Пловдив е различен, Пловдив е хилядолетна традиция, Пловдив е многообразие, Пловдив сме всички ние. 

От нашия град са тръгвали исторически събития като Съединението. Тук са творили най-големите имена на българската култура. Тук са успявали най-предприемчивите, чиято стока се е търгувала в цял свят. 

Кампанията е на финала. Станахме свидетели на измислени скандали и наперени стойки. Липсваше размяна на тези, на предложения, липсваше разговор за Пловдив. Вместо това виждам хора от миналото, оплетени от собствените си зависимости, всички до един били вече във властта. Внушават ни, че няма значение кой колко е кадърен, а кой е по-близък до партийната си централа.

Имаме мъже кандидати, но нямаме мъжко поведение. Срещу мен са десетина мъже, които спориха единствено кой колко хотела бил построил, кой с кой олигарх бил по-близък или пък кого митрополитът бил споменал или не споменал. Тази групичка непораснали момчета не са мъжете на Пловдив. 

Зависими хора не ни трябват. В зависим град не искам да живеем. Не ни трябват повече договорки в гетата, привилегии и хаос. Допуснахме на повърхността да изплуват нерешителни хора, които чакат премиерът да им дойде на крака, свещеник да ги освети или олигарх да ги посочи. Не е вярно, че партийните схеми са по-важни от града ни. 

Не може графикът на някой в София да определя кога ще открием кръстовище или тротоар в Пловдив. Време е да върнем уважението в Пловдив, да възстановим диалога с пловдивчани и да оставим в миналото договорките в гетата. 

На 25 октомври нека направим Пловдив отново различен, както винаги е бил в своята история. Различен от примирението пред партийните централи и икономически кръгове. Различен от безразличието. Ние сме пловдивчани, ние не можем да останем част от този овехтял партиен модел. 

Не можем да говорим за истинско местно самоуправление с хора от миналото в нови роли. Бившият откриваше тоалетни с мажоретки, набучваше договори на копия, обяви война на Либия, сложи си каска, обяви гладна стачка, после внасяше лебеди от Унгария, позволи да изгубим градския транспорт, подаряваше милиони. 

Следващият бе вечно намръщен, обърна гръб на пловдивчани, похарчи милиони за няколко метра асфалт. И при бившия, и при следващия ДПС е във властта, договорките в гетата са налице. 

Ние отказваме да играем в този театър. Отказваме да сме част от този остарял централизиран модел на власт и подчинение.

Предложихме работещи, реални и аргументирани решения, без празни политически приказки и лозунги. На 25 октомври ние избираме.

Или да продължим да живеем в посредствеността на партийните схеми - абонирани от години за властта, обвързани в не една сделка, кроят планове как отново ще разпределят ресурса на Пловдив. 

Кметът отново ще очаква в какво настроение ще бъде ръководството на партията му, ще изпълнява тези проекти, които му посочат, ще наема тези фирми, които му кажат, ще назначава тези хора, които му спуснат.

Или да върнем уважението в Пловдив, да наложим ясни правила, достойно поведение и професионализъм, да работим с експертния потенциал на града ни, да създадем силен екип, в който партийната принадлежност няма значение, да оставим в миналото политическите чистки и да изградим истинско в неговия европейски смисъл местно самоуправление - близо, в услуга и в интерес на местното население.


Още по темата: общо новини по темата: 892
10.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
09.05.2023 »
15.10.2019 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Че то ние не сме спирали да го показваме бе, како Здравке :) Това обаче не означава, че трябва да гласуваме за лаещата кака Здравка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: