Кампания за здравословно хранене и спорт в детските градини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:55 / 05.02.2016
3271
Шестото издание на образователната кампания за здравословно хранене и спорт "Да сме здрави" ще стартира на 8-ми февруари /понеделник/ от 11.00 часа в ЦДГ "Мир", ул. Знаме №2, район "Западен". 

На официалното откриване ще присъства заместник-кметът "Oбразование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество" Стефан Стоянов.

Кампанията "Да сме здрави" се провежда за шеста година във всички детски градини на град Пловдив. Тя подпомага учебните програми, включени към съвременните образователни модели за най-ранна детска възраст, сред които е и програмата за здравословно хранене. 

През последните пет години в рамките на кампанията "Да сме здрави" бяха изнесени над 850 представления пред повече от 76 000 деца за необходимостта от разнообразно хранене, употреба на плодове и зеленчуци и редовно спортуване. 

Инициативата учи децата за ползите от разнообразното хранене чрез забавни игри, танци и много награди. 

С помощта на опитни аниматори малките възпитаници се запознават с основните хранителни групи и необходимостта от разнообразно и пълноценно хранене. 

Илюстративната "хранителна чиния", която се използва в кампанията е разработена спрямо световните тенденции за опростяване на нагледните материали. 

Децата се състезават отборно в редица тематични игри, които развиват ранните аналитични способности, както и тяхното двигателно развитие. За най-будните и любознателни малчугани са осигурени големи награди.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).