Какво ще се случи с ПУП-овете на кв. "Захарна фабрика" в Пловдив?

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
19:39 / 22.07.2020
4675
Обсъждането за подробните устройствени планове на кв. "Захарна фабрика" зави в неочаквана посока след почивката, поискана от групата на БСП, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Председателят на групата Николай Радев обяви, че социалистите ще подкрепят предложението на кмета за промяна на ПУП-а на четирите спорни имота и препоръча, когато се взимат подобни решения, да се правят разяснения. Радев дори похвали главния архитект, който изказа мнение, че преди приемането трябва да има обсъждания. В резултат кметът Здравко Димитров направи трансформация на внесеното предложение, в което се изброяват конкретно спорните имоти.

Съветниците от "Демократична България" изразиха изненадата си от позицията на БСП. Адв. Йордан Иванов се обърна към Радев с думите, че подкрепяйки кмета, че прави нещо добро, напрактика социалистите подкрепят целия ПУП. "Ако бяхте ученик от Английската, нямаше да имате висок успех. За някои ученици се налага учителят да повтаря" - реагира директорът на ЕГ "Пловдив". "За съжаление аз съм завършил само Френската" - репликира Иванов.

Съветникът от "Съюз за Пловдив" Владимир Кисьов се намеси с уточнението, че с връщането на решението областният управител дава шан да се разшири дебата за бъдещото развитие на града. Добромира Костова от ДБ посочи, че съветниците сега имат възможност да променят целия ПУП на квартала, а не само на тези четири имота. Д-р Веселка Христамян припомни, че в Областната стратегия за личностно развитие на децата 2016-2020 г. се предупреждава за вероятност заболеваемостта от астма и хронични белодробни заболявания да превиши допустимите проценти. Председателят на групата на ДБ адв. Веселина Александрова  внесе контрапредложение за отмяна на цялото решение 153 от предишната сесия и внасянето му за ново разглеждане. 

"Уморих се, господа, продължаваме нататък" - с тези думи на председателя на ОбС Александър Държиков дебатът беше прекратен. В крайна сметка предложението за отмяна на решение 153 не се прие. При гласуването, "за" се обявиха 17, "против" 3, "въздържал се" 27 съветници. А цялата точка, променена от вносителя, беше одобрена с гласовете на 42 съветници. Нито един не се обяви против, но 6 гласуваха "въздържал се".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (358):
23.04.2024 Шофьор: Положението в Пловдив е кошмарно! Търсете варианти, защото с това строителство ще става още по-зле!
15.04.2024 1200 евро за квадрат: Сабри Сюлейман от Момчилград купи нов едностаен апартамент в Пловдив
28.03.2024 Застрояват огромен парцел в западната част на Пловдив
25.03.2024 Средният ипотечен кредит за покупка на апартамент в Пловдив нарасна до 72 000 евро
25.03.2024 Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град
14.03.2024 Зелена светлина за новия мегакомплекс в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).