Как и защо институциите в Пловдив се превърнаха в черната овца за централната власт?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (68)
13:17 / 30.03.2020
36590
Пловдив и най-вече институциите му се превърнаха в черната овца на централната власт.

Пловдивчани също попаднаха в критиката на Мутафчийски и щаба, но фокусът продължава да е върху главните действащи лица в пловдивската власт.

Началото бе дадено от генерала, който разкритикува областния управител Дани Каназирева за отворените магазини по Главната. Каназирева реагира бързо, заявявайки, че също е против разпоредбите, но спазва дума по дума заповедта на министъра. Може би разковничето тук е, че Главната на Пловдив сама по себе се е уникална, не само в България, но и в Европа и може би трябваше да се третира като голям МОЛ.

Мутафчийски вчера продължи с критиката си към града под тепетата, предупреждавайки ни, че с подобно поведение нищо добро не чака Пловдив в разгара на епидемията. Може би генералът ще се окаже напълно прав, след като заразените в Пловдив започнаха бързо да нарастват и заехме второ място след София, изпреварвайки със смели темпове градовете, в които много по-рано бе открита заразата, но където очевидно взимат много по-адекватни мерки, като Варна и Бургас.

Днес под прицела на институциите вече е и МУ Пловдив. Напълно логична реакция, след публикацията на Plovdiv24.bg, в която задаваме няколко много важни въпроса относно липсата на лаборатория за коронавирус в МУ. Доц. д-р Ангел Кунчев - главен здравен държавен инспектор, заяви в ефира на националната ни телевизия по този повод, че това е срамно. Ние бихме добавили, че е и престъпно.

Стигаме и до най-черната овца на Пловдив - кмета Здравко Димитров. Неговото поведение е меко казано престъпно опасно за пловдивчани и всеки ден на власт на този човек означава заплаха за живота на жителите на Пловдив. Примерите са много. Ще припомним само тези от последните часове.

Кметът, заедно с ресорния си заместник Тодор Чонов продължават да не оказват контрол над превозвачите, които тъпчат пловдивчани в малки автобуси в час пик. В същото време само вчера бяха наложени глоби за близо половин милион лева на гражданите на Пловдив за неспазване на мерките. А глоби за превозвачите? А глоби за кмета и подопечните му? А оставка? А арест? Кога?

Другото безумие, което градоначалникът се кани да предприеме, е затварянето на всички търговски обекти освен тези за хранителни стоки, аптеките, банковите и застрахователните офиси. Никъде в намеренията му не се споменават куриерските услуги, значи разбираме, че и те ще бъдат затворени, тъй като са търговски обекти.

В момента онлайн магазините са един от сигурните начини хората да се снабдяват с необходимите им неща, дори от първа необходимост, без да излизат от вкъщи.

Ако кметът, затваряйки куриерските офиси, отреже онлайн търговията в града, ще застраши живота на стотици хиляди, които ще са принудени да излязат навън, за да се снабдяват с жизненоважни за тях продукти.

Виж коментарите (68)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).